Vizier op volleybal

 

Zuid-Amerikaanse titel voor team Anne Buijs

VoV, 15-05-2023. 9:05 uur. Via een vijfsetter, met een spannende ontknoping in de derde set, werd Praia Clube van Anne Buijs vannacht als gastheer van het toernooi kampioen van Zuid-Amerika. In de finale versloegen ze Minas met 3-2 via de setstanden 25-16, 17-25, 27-25, 12-25 en 15-11. Beide teams plaatsten zich met hun finaleplaats voor het WK voor clubteams aan het eind van dit jaar. Derde werd het Braziliaanse Sesi Bauru, dat Regatas Lima met 3-0 (20, 15, 22) versloeg.

Praia pakte vroeg in het begin van de eerste set een voorsprong van een punt of zes, met veel servedruk bleef Praia ruim voor en vooral de midspeelsters Carol en Martinez eisten in deze set een belangrijke rol op. In de tweede set kon Minas de rollen omdraaien, de pass lag prima en een ruime voorsprong kon tot het eind van de set worden vastgehouden.

In de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Minas kwam al vroeg voor, een serveserie van spelverdeelster Claudinha maakte de achterstand goed en onder luide aanmoedigingen van de fans kon Praia in de setfinale de de beslissende tikken voor de winst uitdelen. Minas domineerde de vierde set van begin tot eind en sloot met een voordelige marge van 13 punten af.

In de tiebreak nam Praia een voorsprong van 6-1, Minas kon na de veldwissel nog terugkomen tot 12-9 en op matchpoint bij 14-9 nog twee keer tegenscoren voordat Praia Clube de wedstijd uitmaakte.

Kisy van Minas werd topscorer, tot MVP van het toernooi werd Brayelin Martinez gekozen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Praia Clube.