Vizier op volleybal

 

Landskampioen Anlène van der Meer naar Veracles

VoV, 15-05-2023. 14:22 uur. G.S.V.V. Veracles Groningen heeft als studentenclub diagonaalspeelster en kersverse landskampioene Anlène van der Meer vast kunnen leggen voor seizoen 2023-2024. Als een van de topspeelsters uit de Nederlandse competitie, uitkomend voor landskampioen VC Sneek, voegt Anlène zich bij de groenste studentenclub in Groningen.

Anlène kiest er komend jaar voor om afstuderen, werken en volleyballen te combineren. Ondanks dat ze de stap vanuit de eredivisie naar de topdivisie maakt, wil ze zich blijven ontwikkelen als volleybalster en verwacht dit te kunnen doen bij Veracles.

Voor Anlène zal het een weerzien zijn met onder andere Sanne de Ruiter, Wies van Solkema en trainer/coach Paul Oosterhof, waarmee ze bij VC Sneek al samenspeelde en werkte. De staf van Veracles is blij met deze topspeelster in de selectie en zegt hierover het volgende:

“Anlène is met haar fysieke kracht, hoge en harde spel een enorme kwaliteitsimpuls voor de selectie. We verwachten dat ze niet alleen binnen, maar ook buiten het veld belangrijk kan zijn voor het team. Haar kennis en ervaring m.b.t. volleybal specifieke krachttraining bijvoorbeeld.”

Anlène zelf zegt het volgende over haar komst naar Veracles: “Ik kijk mega uit om volgend jaar in het groen te spelen voor Veracles. De sfeer binnen de club is erg fijn en het team is erg gedreven om beter te worden. Komend seizoen lekker op ‘t fietsje naar de sporthal en knallen in de ‘groene hel’.

Ook kersverse Eredivisionist SOMAS/ Activia meldt de komst van een nieuwe speelster voor de Dames 1 selectie. De 21-jarige Eline Peeters uit Ledeacker maakt de overstap van FAST naar Activia, waar ze net als reeds eerder de diagonaalpositie zal gaan invullen.

gh @ VoV, Foto Romy Postma Fotografie. Persbericht G.S.V.V. Veracles via Dylan Zwarts inzake Anlène van der Meer.