ZVH H2 laat koploper Sovoco hard werken

VoV, 04-03-2024. 6:39 uur. De heren van Zevenhuizen 2, speelden zaterdag in eigen huis Swanla tegen het team van Axell Claims Sovoco uit Soest de koploper van de Tweede Divisie. In een aantrekkelijke wedstrijd toonde Zevenhuizen vechtlust een lieten de gasten werken. Zoals verwacht wonnen de mannen uit Soest maar moesten toch een set afstaan. Via de setstanden 20-25, 20-25, 18-25 en 25-21 werd de wedstrijd met 1-3 door Sovoco gewonnen.

Trainer/coach Ronald de Rooij met Thomas van Rij als assistent, kon weer beschikken over de volledige selectie en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Tom Sonneville, Jake Anfiloff, Marc Prosman, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Bram van der Wel en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen wist in de eerste set het initiatief te nemen en kon met de aanvallen van Jake Anfiloff en Bram van der Wel een lichte voorsprong nemen. En bij 10-8 werd er door de coach van Sovoco een wissel ingebracht. Langzaam lieten de gasten zien waarom zij bovenaan de ranglijst staan. Met veel aanvalskracht werd het scoreverloop in het voordeel van Sovoco verandert. Met veel goed verdedigend werd van libero Kyan Merkus werd de afstand niet groot. En met een laatste sterke blok werd de eerste set met 20-25 afgesloten.

In de tweede set kwam Jens Everaart voor Marc Prosman in het veld. Vanaf het begin wist Sovoco met veel servicedruk de verdediging van Zevenhuizen onder druk te zetten en liepen al snel uit. Coach Kristian van der Wel nam bij 5-10 zijn eerste time-out en gelijk daarna kon Bram van der Wel scoren en bracht de opslag weer terug. Bij 10-15 wisselde Zevenhuizen Jake Anfiloff voor Elwin Oskam. Hierna kwam Jens Everaart aan de opslag, nadat hij zelf de serve had teruggebracht bij Zevenhuizen.

Zijn service was zodanig dat deze een punt scoorde en de coach van Sovoco gelijk een time-out nam. Hierna volgde voor het publiek een onoverzichtelijke situatie, waarbij enige tijd een discussie plaatsvond aan de teller tafel. Hierna vervolgde Sovoco weer met hun sterke aanval met scoren. Zevenhuizen wist in deze set nog wat terug te doen en zag dat Sovoco met 20-25 de set won.

Coach Ronald de Rooij bracht nu Damian Lustig voor Merijn Draijer en Luca van Hal voor Bram van der Wel binnen de lijnen voor de derde set. Zevenhuizen wist telkens een achterstand weg te werken, maar kon niet doorstoten. Bij 12-16 werd door Zevenhuizen de eerste time-out genomen, direct kon de service teruggehaald worden. Sovoco had moeite om verder uit te lopen en bij 13-18 voerde coach Ronald de Rooij een dubbele wissel uit, binnen de lijnen kwamen Marc Prosman en Emanuel van Rangelrooij voor Tom Sonneville en Jens Everaart. Ook nu kon Zevenhuizen daarna de opslag terughalen. Bij 17-23 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Zevenhuizen kon terugkomen en moest toelaten dat Sovoco deze set won met 18-25.

In de laatste bonus set kwam Bram van der Wel weer in het veld voor Elwin Oskam. Ook in deze vierde set ging het scoreverloop gelijk op, maar kon Sovoco na 6-6 door stoten en moest coach Kristian van der Wel na de kantwissel bij 6-9 een time-out nemen. Zoals gebruikelijk werd er gelijk gescoord nu door Damian Lustig. Een spannende strijd werd er gevoerd en bij 10-11 nam Sovoco een time-out.

Tot 17-19 bleven de gasten een voorsprong houden, daarna wist Zevenhuizen bij 20-20 de service terughalen en kwam Luca van Hal aan serve. Met zijn service zorgde hij voor druk bij Sovoco en konden Bram van der Wel, Jens Everaart de stand naar 24-21 brengen. De service van Sovoco werd door Zevenhuizen goed verwerkt en kon Tom Sonneville middenman Julian Perdijk goed in stelling te brengen en kon zo deze set met 25-21 winnend afsluiten. Hiermee pakt Zevenhuizen nog een punt mee.

Voor de heren van Zevenhuizen staat zaterdag 9 maart om 16.00 uur de wedstrijd in Culemborg tegen het eerste team van Shot, de ploeg die op een zevende plaats staat.

gh@ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto Carla Perdijk.