ZVH H2 pakt volle winst tegen US

VoV, 08-04-2024. 6:50 uur. De heren van Zevenhuizen 2, speelden zaterdag hun tweede wedstrijd van de week. Voor de Zevenhuizense heren was dit de gelegenheid om de in Amsterdam verloren wedstrijd te revancheren. In een boeiende wedstrijd wist Zevenhuizen een 4-0 overwinning te boeken, via de setstanden 25-18, 25-15, 25-15 en 25-19.

Trainer/coach Ronald de Rooij met assistent Thomas van Rij, kon niet beschikken over geheel fitte selectie en stelde de volgende basis in het veld: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Elwin Oskam, Jens Everaart, Damian Lustig, Luca van Hal en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen nam gelijk het initiatief en wist met de sterk scorende Elwin Oskam en Luca van Hal gelijk een voorsprong op te bouwen. Met Tom Sonneville aan de serve noopte Zevenhuizen US tot het nemen van een time-out bij 12-7. Zevenhuizen vervolgde de ingeslagen weg en wist met de service van Luca van Hal US goed onder druk te zetten en bij 19-14 volgde de tweede time-out van US. Zevenhuizen bleef alert spelen en Elwin Oskam kon deze set met zijn aanval uitmaken bij 25-18.

Met dezelfde opstelling ging Zevenhuizen beginnen aan de tweede set. In deze set had Tom Sonneville een grote rol, aanvallend, blokkerend en serverend wist hij te scoren.US kon tot de 16 volgen daarna wist Zevenhuizen meer afstand te nemen. De aanvallen van Jens Everaart wist goed te scoren en uiteindelijk wist Julian Perdijk met zijn blok het beslissende punt, 25-15 te scoren.

Ook in de derde set bleven de Zevenhuizense heren sterk spelen en wisten gelijk een lichte voorsprong te nemen. Na 12-11 zorgde Elwin Oskam ervoor dat de opslag weer aan Zevenhuizense kant kwam. Hierna wist Damian Lustig goed te scoren en nam US bij 15-11 een time-out. Dit hielp niet en Zevenhuizen liep uit naar 16-12. Met de serve van Damian Lustig bouwde Zevenhuizen de voorsprong verder uit en voerde US bij 20-12 een dubbele wissel uit weten de service terug te halen maar hadden daar slechts van korte duur profijt van. Na de laatste serve van US, die misging werd het 25-15 voor Zevenhuizen.

In de altijd lastige vierde set wist US meer het initiatief te nemen en konden in het begin een voorsprong nemen. Zevenhuizen had in libero Kyan Merkus een uitsterkende verdediger, die de service en de aanvallen van US goed wist te verwerken en indien nodig wist hij de aanvallers goed in stelling te brengen. Na 9-9 wist Zevenhuizen het heft weer in handen te krijgen liepen gelijk weer uit. In de eindfase was de service druk van Zevenhuizen op US weer groot en wist Elwin Oskam met zijn service deze set bij 25-19 uit te serveren.

Voor de Zevenhuizense heren staat vrijdagavond de laatste competitiewedstrijd gepland, in Hilversum spelen zij dan tegen Gemini S HS 1 om 21.00 uur. Dit team staat op een zevende plaats op de ranglijst voor Zevenhuizen, de nummer vijf, een kans om punten te scoren. Wanneer alles meezit kunnen de Zevenhuizense heren wellicht nog een plaats hoger komen.

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto’s Carla Perdijk.