ZVH ontsnapt aan VCN in derby

VoV, 18-12-2022. 7:12 uur. VCN heeft de derby tegen ZVH vanavond in sporthal Oostgaarde niet weten te winnen. De ploeg van Ferry van Hal gaf in de 4e set nog nipt de winst uit handen en verloor met 1-3 (17-25, 25-22, 20-25, 23-25).

De wedstrijd tussen RECO ZVH uit Zevenhuizen en VCN uit Capelle aan den IJssel staat bekend als een ware derby. De teams zijn aan elkaar gewaagd en maken vaak een waar spektakelstuk van de wedstrijd. Zien we dat vandaag ook weer terug?

De eerste set begint stroef voor VCN. Het heeft wat weg van een diesel… de mannen hebben tijd nodig om in de wedstrijd te komen en weten daardoor pas laat de nodige punten te scoren. ZVH weet hier wel raad mee en maakt met 17-25 snel een einde aan deze set.

Ook in set twee beginnen de mannen uit Capelle niet sterk. ZVH maakt hier wederom optimaal gebruik van en pakt een flinke voorsprong. VCN blijkt er echter nog niet klaar mee en lijkt dan toch ineens een versnelling hoger te gaan draaien. ZVH maakt steeds meer fouten en zo gaat de thuisploeg er na een spannende eindfase met de winst vandoor (25-22).

In set drie lijken de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Tot 15-15 gaat het gelijk op en weten ze het elkaar nog niet lastig genoeg te maken. Vanaf hier heeft VCN het echter steeds lastiger en weten ze er nog moeilijk doorheen te komen bij de heren uit Zevenhuizen. ZVH pakt daardoor ook in set drie weer de winst, wat de stand op 1-2 brengt.

Wordt de wedstrijd vandaag beslist in 4 sets of maken we ons op voor een 5e?

VCN klampt zich vast en probeert uit alle macht bij te blijven. ZVH heeft echter andere plannen en loopt vanaf 7-7 steeds verder uit. Op 19-24 wordt de lijnrechter door de scheidsrechter overruled in het voordeel van VCN, die daarmee nog een aantal kansen weet te creëren. Lennaert Hogenhout weet VCN dan serverend nog in leven te houden, maar op 23-25 valt toch het beslissende punt. RECO ZVH wint de derby met 1-3 (17-25, 25-22, 20-25, 23-25).

De competitie zit er voor de mannen van VCN op voor dit jaar. Aanstaande dinsdag komen ze echter nog wel een keer in actie voor de beker. De heren spelen dan om 20:30 uur tegen Volley Tilburg H1 in Topsporthal Tilburg.

gh @ VoV, verslag van Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto Jan van den Noort.