Vizier op volleybal

 

Zwaanswijk maakt selectie Eurosped compleet

VoV, 02-09-2020. 10:57 uur.  Aan de zoektocht naar een speelster voor de passer-loper positie in Team Eurosped is met het contracteren van Alaska Zwaanswijk een einde gekomen. Alaska wordt deze maand 17 jaar, maakt de overstap van Sliedrecht Sport naar Twente en heeft bij Team Eurosped een 3-jarig contract getekend.

Coach Diane Rademaker geeft aan dat in principe gezocht werd naar een speelster met ervaring die de jonge selectie meer stabiliteit zou kunnen geven. “De spoeling is daar erg dun, de meeste spelers van deze signatuur spelen in het buitenland en laten zich moeilijk losweken” aldus Diane. “Toen we ons zoekveld verder uitbreidden kwam Alaska in beeld. Een jonge, gedreven en talentvolle speelster uit een Haagse sportfamilie.”  Trainer Jan Berendsen vult aan: “Wat ze inmiddels in oefenwedstrijden en trainingen heeft laten zien schept hoge verwachtingen, die we de komende 3 jaar samen met haar hopen in te kunnen lossen.”

Alaska is erg verguld met deze stap.  “Het is een wat onverwachte, maar mooie stap vooruit om mijn volleybal ambities waar te maken. Ik zie er naar uit om samen te werken met Diane en Jan en hoop veel van hen te leren. Het team is heel positief en ik voelde me vanaf het eerste moment welkom. Het is ook fijn dat ik enkele spelers al kende van Papendal, Beach Team Nederland en verenigingen waar ik eerder speelde.”

“Natuurlijk is het een grote stap om niet alleen van club te wisselen of hoger te gaan spelen, maar ook te gaan wonen in Twente. Het huis in Vroomshoop is net helemaal opgeknapt en met vijf teamgenoten gaan we het huishouden delen. De sporthal is vlakbij, dus het leven gaat helemaal in het teken van topsport staan.”

Voorbereidingsprogramma Team Eurosped: Het team is al sinds twee weken, 5 dagen in de week, in training om klaar te zijn voor de start van de competitie op 11 oktober. Maar voordat het zover is worden in buiten- en binnenland een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Onderstaand een overzicht van het oefenprogramma.

5 september. Toernooi in Dingden (D) met deelname van Dingden (2. Bundesliga) en US Amsterdam (Topdivisie).

13 september. Toernooi Het Punt, Vroomshoop met deelname van Sneek D1 (Eredivisie en gecoacht door ex Eurosped assistent Jeffrey Scharbaai) en Regio Zwolle D 1 (Eredivisie).

17-20 september. Oefenstage in Nancy (F) met deelname van Vandoevre Nancy (F, Ligue A), Chamalieres (F, Ligue A), Saint-Die-des-Vosges(F, Ligue B).

27 september. Toernooi Het Punt, Vroomshoop met deelname van FAST Flamingo’s Activa (Eredivisie) en Asterix Avo Kieldrecht (B, Liga A).

Vanzelfsprekend houdt Eurosped de ontwikkeling van het Covid-19 virus goed in de gaten en zullen ze de regeringsadviezen volgen. Vooralsnog staan alle seinen nog op geel en is deelname met inachtneming van bijzondere maatregelen geen probleem.

Start Eredivisie seizoen: Het Eredivisie seizoen gaat traditioneel van start met de strijd om de Supercup. Vanwege de ontwikkelingen van het Covid-19 virus wordt deze strijd dit jaar uitgevoerd als een Final Four toernooi. Eurosped speelt zaterdag 3 oktober tegen Apollo en Sliedrecht tegen Sneek. Winnaars van beide partijen spelen de finale op zondag 4 oktober. Er wordt naar gestreefd om deze Final Four, die wordt gespeeld met beperkt publiek in Ede, via een livestream aan te bieden via Volleybal.nl.

11 Oktober a.s. speelt Team Eurosped de eerste competitiewedstrijd thuis om 15.30 uur in Het Punt tegen Regio Zwolle D1. Via hun website informeren ze u over de aanwezigheid van publiek en hoe dit georganiseerd gaat worden.

gh @ VoV, bron persbericht Eurosped. Foto: Brian Cleton