Zwaar bevochten zege Kalinko D1 in Zoetermeer

VoV, 11-04-2022. 5:33 uur. Op woensdagavond 6 april namen de volleybalsters van Kalinko Dames 1 het op tegen het eerste team van Zovoc.

De eerste set begon met een 6-1 achterstand. Zovoc bracht veel servicedruk en verruimde de voorsprong naar 12-4. Marjolein kwam het veld in voor de service en na een mooi blok van Sharon kwam Kalinko weer iets dichterbij. De serviceserie van Alinda leidde tot een stand van 16-10. Zovoc hield echter het voortouw en won de set gemakkelijk met 25-15.

In de tweede set gingen de Scheveningers niet veel beter. Bij een stand van 6-3 koos André voor een aantal wissels. De servicedruk van Zovoc zorgde voor onrust in de passlijn en Kalinko keek weer tegen een achterstand aan. Een tweede time-out voor Kalinko werd genomen bij 15-7. Alinda kwam terug het veld in en scoorde met een mooie service een ace. Helaas verloor Kalinko ook deze set (25-17).

In de derde set moest het maar gebeuren. Vanaf het begin ging deze set veel beter. Kalinko nam een 2-5 voorsprong, Sharon scoorde een mooie bal en Zovoc nam bij 2-7 een time out. De voorsprong werd met overtuiging uitgebouwd. Marjolein kwam er weer in voor de service bij een stand van 7-13 en serveerde wel 12 ballen! Kalinko won met 7-25 de derde set.

De vierde set ging weer gelijk op. Rianne scoorde een mooie aanval bij een stand van 5-4. Bij een stand van 8-7 meldde Marjolein zich opnieuw voor een fantastische service-serie van 10 punten tot een stand van 8-17. Ook Alinda scoorde een mooie ace bij 10-19. Door de toegenomen servicedruk werd deze set ook gewonnen.

De overtuiging van de twee laatste sets werd in de vijfde set meegenomen. Met een mooi blok van Sharon stond 1-8 op het scorebord en werd er van kant gewisseld. Zovoc kwam iets terug. Na een mega lange rally pakte Zovoc het punt stond het 7-10. Met goed spel werd de wedstrijd afgesloten. Met 9-15 pakte Kalinko de vijfde set en daarmee de winst van de wedstrijd.

Al met al een zwaarbevochten winst in een wedstrijd waar servicedruk leidend was. Rust is niet gegund want zaterdag speelden we tegen USV Protos DS1 in Utrecht

gh @ VoV, verslag van Marit, Kalinko Dames 1. Archieffoto.