Vizier op volleybal

 

Zware knieblessure Cynthia Luijken (WSV)

VoV, 03-11-2018. 6:03 uur.  Niet de uitschakeling in de beker van innovatiemakelaars.nl WSV stond afgelopen week centraal bij de Topdivisionist, maar een mogelijk zware knieblessure van Cynthia Luijken, opgelopen in de derde set tegen de Krekkers.

De eerste twee sets leek er geen vuiltje aan de lucht. De speelsters uit Warnsveld waren onder leiding van de weer “knallende” Cynthia Luijken gemakkelijk op een 2-0 voorsprong gekomen toen in de derde set bij een stand van 9-9 het noodlot toesloeg.

Bij een aanval op linksvoor ging het mis. De landing had gevolgen voor de linker knie en het zag er direct slecht uit. Na een bezoek aan de artsen en een MRI afgelopen week kwam vandaag de verlossende diagnose. Gescheurde kruisband en twee meniscussen kapot.

Het boegbeeld van innovatiemakelaars.nl WSV zal een lange revalidatie periode tegemoet gaan, na de operatie die over 4-6 weken zal plaats vinden.

Cynthia Luijken: “Dat er wat mis zou zijn was duidelijk, maar de knie werd niet dik en in gebogen toestand had ik geen pijn. Dit is een zware domper. Dit gaan we eerst eens proberen goed te verwerken”.

Coach Eric Maan: “Naast dat we natuurlijk bezorgd waren hebben we met de ploeg goed gekeken hoe we dit speltechnisch en tactisch gaan opvangen. Of dat iets is voor de lange termijn tot aan het einde van het seizoen zal zich wellicht aankomende zondag uitwijzen, dan staat de uitwedstrijd tegen Peelpush op het programma. Er is dus flink wat werk aan de winkel.”

gh @ VoV, persbericht Innovatiemakelaars.nl WSV. Foto StudioRL.nl