Vizier op volleybal

 

De VoV weekend Top 10 (en veel meer)

VoV, 3-11-2018. 6:30 uur.  Zaterdagmorgen vroeg, daar is onze Top 10 weer! Met wat ons betreft de belangrijkste wedstrijden van het aanstaande weekend. Deze keer zijn dat er heel erg veel, veel meer dan 10. Het is onze keuze en daar valt niet over te corresponderen. Maar eerst vele adnere zaken, vooral Europese zaken.

Europese Champions League.  Sliedrecht Sport ligt eruit, dat was ook wel de verwachting, maar je hebt niet eerder verloren dan dat je verloren hebt. Als het verlies op het scorebord en het matchreport staat en getekend is. Dat zal teamcaptain Carlijn Ghijssen – Jans wel met de ogen dicht hebben gedaan, om de setstanden niet nogmaals onder ogen te hoeven hebben. Logisch.  Europees gaat Sliedrecht het verder in de CEV Cup.  

Midweeks Europees:  Italië dames: Donderdagavond werd er een volledig programma afgewerkt, in Italië maken ze er werk van om het verlate begin van de competitie tijdig goed te maken. We geven wat cijfers van wedstrijden met en soms zonder Nederlandse inbreng.

  • Scandicci vs Novara: 0-3. Via 19, 18 en nogmaals 19-25.  Celeste Plak speelde niet, Paola Egonu scoorde 14 keer, Christina Chirichella 10 maal. De Zweedse Isabella Haak maakte er 15 voor Scandicci.
  • Busto A. vs Monza: 3-1 via 23-25, 25-21, 25-22 en 25-16. Floortje Meijners kwam niet in actie, Anne Buijs ook nog niet. De Belgische Kaja Grobelna maakte 23 punten voor Busto A. en werd daarmee topscorer.  13 blokpunten en 8 aces waren teveel voor Monza, dat daarmee maar 8 keer scoorde.
  • Brescia vs Firenze: 3-1. Via 26-24, 19-25, 25-14 en 25-21. Judith Pieterrsen speelde niet bij Brescia. Nika Daalderop ook niet bij Firenze. Laura Dijkema stond 4 sets bij Firenze op spelverdeling. Ze scoorde niet.
  • Chieri vs Cuneo werd 1-3. Geen Nederlandse inbreng. Club Italia vs Filottrano werd 1-3. Geen Nederlandse inbreng. En Casalmaggiore vs Bergamo werd 3-0. Geen Nederlandse inbreng. Robin de Kruijf kwam met Conegliano niet in actie

Bij de mannen in Italië werd ook een volledig programma afgewerkt. Ook daarvan de wedstijden waar Nederlanders in actie kwamen of konden komen,

  • Civitanova vs Perugia: 0-3. (22, 16, 18). Sjoerd Hoogendoorn stond niet bij Perugia op het matchreport.
  • Modena vs Milano 3-0, (15, 18, 17). Wessel Keemink had een invalbeurt bij Modena, Luuc van der Ent speelde niet. Nimir Abdelaziz kwam ook niet in actie voor Milano.
  • Trentino vs Valentia: 3-0, ( 17, 21, 23) Maarten van Garderen stond drie sets in de basis en scoorde 9 keer, aanvalspercentage 26%.
  • Verder won Monza met 3-1 tegen Ravenna, eenzelfde uitslag boekte Siena tegen Latina en Sora won thuis met 3-0 van Padova.

In de serie A2 bij de mannen werd donderdag ook gespeeld. Met inbreng van Jan-Willem Snippe en Hidde Boswinkel

  • Santa Groce won met 3-0 van Macerata. (19, 20, 17). Snippe scoorde 8 keer en was foutloos in de pass.
  • Lagonegro van Hidde Boswinkel verloor met 3-0 bij Alessano. Boswinkel werd met 15 punten topscorer van de partij.

De loting voor het nieuwe Champions League seizoen.  Dat gebeurde gisteravond om 18:00 uur in Budapest. Hongarije. Er doen geen Nederlandse teams mee, maar wel Nederlanders. We geven NL vs NL  duels met de foto van de poules hieronder.

In poule D Robin de Kruijf (Conegliano) vs Britt Bongaerts / Tessa Polder (Schwerin).

In poule E Maret Balkestein – Grothues (C.S.M. Bucuresti ) vs haar vroegere Poolse werkgever Chemik Police. Uiteraard is daar Nicole Koolhaas als teamgenote van Maret ook van de partij.

In poule A is VakifBank (Lonneke Slöetjes) vs MTV Stuttgart (Deborah van Daelen) een mogelijkheid. Moet Stuttgart nog wel eerst van Alba Blaj winnen in de derde voorronde.

In poule C is Novara (Celeste Plak) vs Lódz (Femke Stoltenborg) ook een mogelijkheid, als de club van Stoltenborg in de derde voorronde van Mulhouse wint. De volledige poule – indeling is als volgt.

 

Bij de mannen komen Daan van Haarlem en Wessel Keemink / Luuc van der Ent elkaar tegen. Verder zijn er Nederlandse confrontaties tussen Sjoerd Hoogendoorn en Floris van Rekom. De volledige poule – indeling staat hieronder.

In België speelden de dames de kwartfinales van de Belgische beker, met daarin de ‘daverende’ verassing van de uitschakeling van veelvuldig bekerwinnaar Asterix Avo. Zij verloren drie sets met twee punten verschil bij Zoersel en wonnen de tweede set met 18-25.  Lieke Clerckx, Lisette Hoff en Laura de Jong bekeren verder met Zoersel, voor Paula Boonstra zit het toernooi erop.

Tegenstander van Zoersel in de halve finale wordt Hermes Oostende (Fanny Lafeber, Lynn Blenckers) dat met 3-1 van VDK Bank Gent won. Aan de rechter kant van het bekerschema plaatsen zich TI Antwerp (3-0 winst op VC Oudegem) en Saturnus Michelbeke (0-3 winst bij Aubel VBC)

Competitie en beker Nederland:  De wedstrijden in de Nevobo beker (op 01-12) kennen straks een aantal partijen die we al gehad hebben of meteen daarna ook weer krijgen. Bijvoorbeeld bij de dames reist Eurosped in 14 dagen twee keer naar Amsterdam. Op 17-11 voor de competitie en op 01-12 voor de beker. En spelen Zwolle en Alterno op 03-11 en 01-12 tegen elkaar. Beide keren in Zwolle. IMS / Voltena en Peelpush treffen elkaar ook vlot achter elkaar, namelijk op 01-12 en 08-12, beide keren heeft Voltena thuisvoordeel. VC Sneek en Set-Up speelde al tegen elkaar (3-1 in Ootmarsum) en staan na 01-12 pas op 09-02-2019 weer tegenover elkaar.

Bij de mannen wemelt het van de dubbele ontmoetingen. Dynamo vs SSS bijvoorbeeld op 17-11 en 01-12. Taurus vs Lycurgus (alweer) na 29-09, 13-10, 01-12 weer op 08-12. Voor de broodnodige variatie. Orion vs Zaanstad na 04-11 weer op 01-12 en Reflex vs CAS-CRM na 22-09 (3-2) weer op 01-12. En DIO vs Donitas misten we gisteren helemaal in de bekerplanning. Die pasten zeker niet meer in de matrix.

De Top 10  dan maar. Onze keuze voor de nummer één is meer dan logisch, althans volgens de Twentenaren. Wellicht denken tig teams verdeeld over heel Nederland daar anders over. En dat is hun goed recht.

1>Springendal Set- Up ’65 vs Eurosped. Eredivisie dames. Is er nu in het meest recente verleden en in een ver verleden al niet alles gezegd van deze Twentse clash? Moeten we er nog meer aan toevoegen of er verder maar het zwijgen toe doen en moeten de speelsters hun handen maar laten spreken om de gekozen nummer één zijn positie waardig te tonen. Wij zeggen er niks meer van. Alleen de laatste foto nog, zou dat VakifBank shirt Eurosped afschrikken?

2>Coniche Topvolleybal Zwolle vs Advisie / SSS. Eredivisie heren. Kelderduel. De druk zit er al stevig op bij beide teams. Verliezen is geen optie meer. Laatste (SSS) en derde van onderen staan ze. Dat zijn geen plaatsen waar je wilt blijven staan.

3>VC Sneek vs Sliedrecht Sport.  Eredivisie dames. Topper in Friesland, al jaren en dus nu ook weer als de twee redelijk fors gewijzigde teams (inclusief staf) tegenover elkaar staan. Gedeeld vierde staan ze na vier wedstrijden te hebben gespeeld en virtueel staat één van beide, alle twee kan niet, op de tweede plaats.

4> Topduels uit de Tweede Divisies Dames.  Te weten uit divisie A VC Zwolle III (2de, 21 punten) vs Dash Vorden (1ste , 23 punten). Uit  divisie B Lutheria (5de, 14 punten) vs Wevo ’70 (4de, 14 punten). Wevo speelde wel een wedstrijd minder. Uit Divisie C Pharmafilter US II (2de, 21 punten) vs Volleybalcentrum.nl Armixtos (1ste, 23 punten). Armixtos speelde een wedstrijd minder. En uit divisie D Havoc (3de, 15 punten) vs Volley Meerkerk (1ste , 19 punten). Havoc speelde een wedstrijd minder.

5> Duels uit de Tweede Divisies Heren.  Zoals in divisie B waar Apollo 8 (2de, 20 punten) thuis speelt tegen CITO Heren 2 (1ste, 22 punten). En in divisie C met het kelder duel GSC Haaglanden (12de , 4 punten) vs VV Amsterdam ( 11de , 8 punten) of in divisie D met het duel VC Landgraaf (2de , 16 punten) vs Volley Zuid (5de, 14 punten), maar wel met een wedstrijd minder. En om divisie A niet te vergeten Casco Montage VVH (11de, 6-4) vs Krathos (12de , 2-0) al begrijpen we ook wel dat dit geen goed vergelijk is gezien het aantal gespeelde wedstrijden van Krathos.

6>Dynamo Apeldoorn vs Prima Donna Kaas.  Topdivisie Dames. Super Saturday in Apeldoorn. Met een bierfeest en de presentatie van het eigen clublied. Wordt het een hit? We bedoelen de wedstrijd niet het lied. Beide teams kunnen de punten heel erg goed gebruiken gezien hun huidige stand. Dynamo 10de, 5-3, PDK 12de , 4-1. Er staat veel op het spel, en dan bedoelen we niet alleen de sloot gezelligheid nadien.

7>Krekkers vs Autoschade Kuiper / D.B.S.  Eerste Divisie A dames. Eindelijk een team op bezoek in Maria Parochie dat een sponsornaam / clubnaam heeft, die er ook wat aan kan doen als de trekker van links geen voorrang krijgt. Alle gekheid op een stokje, dit wordt een prachtig duel. Krekkers moet wel na de dubbele winst in de beker van vorige week, dat zijn ze aan de fans en de stand verplicht. En D.B.S. zal zich maar niet zomaar van de weg laten afdrukken. Ils sont La en blijven La en ook Ella is La. Als u me kunt volgen. DJ in De Haambrink maakt het ze duidelijk!

8>VC Sneek vs USV Protos. Eerste Divisie A Heren. Topduel in Sneek voorafgaand aan het Eredivisiespektakel van de damesteams. De strijd om een podiumplek. Om een plaats in de schaduw van de Top 2 of misschien wel in het zonnetje van het podium!

9> Sliedrecht Sport II vs Taurus II.  Eerste Divisie B heren. Kraker in de Basis. Er valt wat te bewijzen!  Wat?  Van alles en nog wat. Voornamelijk wie er op dit moment de beste is, de nummer één (Taurus II) of twee. En of het verlies van de thuisploeg van vorige week nog een staartje krijgt. Het is natuurlijk zwaar overtrokken maar het klinkt zo mooi: “De Basis zal op de grondvesten dreunen”. ?? op de schaal van Richter.

10>Mag u dus zelf invullen, als het maar niet een van de bovenstaande noteringen is, want dubbele noteringen kan nu eenmaal niet in een Top 10. Het is maar dat u het weet!

Dat was ’t wel.  Meer hebben we niet voor u. We gaan u natuurlijk zondag en daarna wel weer informeren over de afloop van een en ander. Uiteraard zijn uw wedstrijdverslagen dan ook weer hartstikke welkom bij VoV. Stuur ze maar naar g.heerink@arghent.nl dan plaatsen we ze. Als u al een teamfoto hebt, stuur die dan even als bijlage mee!

gh @ Vizier op Volleybal.