CL: Geweldige uithaal team de Kruijf

VoV, 18-10-2017. 4:35 uur. Imoco Volley Conegliano speelde gisteravond in Hongarije tegen Champions League debutant Linamar-Békéscsabai RS KFT een toch wel bijzondere eerste set in deze met een dikke 3-0 gewonnen wedstrijd. De ploeg van de Kruijf is versterkt met de komst van de Amerikaanse Kimberly Hill, vorig seizoen nog collega van Lonneke Sloetjes bij VakifBank. Dat de Amerikaanse aardig kan serveren wisten we al, gisteren  liet ze dat in de openingsset nog eens weer zien.

Conegliano nam in die set een 0-6 voorsprong, kwam op 1-6 en liep daarna met Hill aan serve uit naar 1-18. Nog maar een keer, naar 1-18!  Via 3-21 werd de set met 4-25 gewonnen. Bij 4-2 in de tweede set had Linamar er al net zoveel gemaakt dan de hele set ervoor. Het werd opnieuw een dikke zege voor de Italiaanse ploeg, die via 8-21 met 10-25 afsloten. De Kruijf kreeg na twee sets rust, ze had 8 keer gescoord. In de derde set bood de Hongaarse ploeg nog iets meer weerstand  en kon tot pakweg halfweg redelijk meekomen, maar ging er toch met 17-25 vanaf.

Trainer coach Alberto Salomoni van Linamar: “We speelden verschrikkelijk slecht in de eerste set, maar dat kan een debutant gewoon overkomen als je tegen een van de beste teams uit Europa speelt. En bovendien was het voor veel van mijn speelsters hun Champions League debuut. Ik hoop dat we zaterdag bij de return het niveau van de derde set kunnen halen.”

Topscorer  Kimberly Hill, 17 punten, vond dat haar ploeg een goede dag had in Hongarije. We groeiden in de wedstrijd, wisten niet wat we te verwachten hadden en zien alweer uit naar de return op zaterdag. Haar coach vond dat zijn ploeg een prima wedstrijd had afgeleverd, vooral serverend. Om dat te staven,  Conegliano serveerde 70 keer, de tegenstander 31 maal.