Peelpush kan VCN geen punt ontfutselen

VoV, 17-10-2017. 5:29 uur.  Afgelopen zaterdag mocht Peelpush Heren 1 voor de tweede keer dit seizoen in de eigen Körref aantreden. Dit keer was Maatwerkers VCN H1 de tegenstander, een ploeg die nog geen setverlies had geleden en alle wedstrijden tot nu toe nog redelijk eenvoudig binnen had gesleept. Het zou dus een pittige opdracht worden om zo veel mogelijk punten in eigen huis te houden.

In set 1 begonnen beide teams sterk en ging de wedstrijd gelijk op. VCN pakte af en toe een voorsprong, maar het was dan Peelpush die de score weer gelijk trok door middel van een goed scorende aanval en een prima servedruk. Peelpush kwam uiteindelijk zelfs op setpoint tegen de koploper, maar verzuimde het om deze af te maken. Met een score van 24-26 ging helaas de eerste set naar de bezoekers uit Capelle a/d IJssel.

Het was duidelijk te merken dat VCN een sterke tegenstander was met een solide spel aan hun zijde. Peelpush moest dus druk blijven zetten om hier indruk tegen te maken, en in het begin van set 2 lukte dit ook. Peelpush sloeg een gat van drie punten, maar al gauw kwam VCN langszij. Peelpush bleef achter de feiten aan lopen, en ondanks dat het spel van de Meijelnaren niet slecht was, was het spel van de Capellenaren beter. Aan het eind van de set sprintte VCN door wat resulteerde in een setstand van 18-25.

In set 3 werd er aan de kant van Peelpush een spelverdelerwissel gemaakt om wat veranderingen binnen de lijnen te brengen. Ijen Tervooren kwam in het veld voor Rikus Leenders, maar dit mocht helaas niet baten. VCN bleef constant spelen en de foutjes slopen er bij Peelpush in, waardoor de overtuiging weg ebde. Peelpush probeerde nog iets terug te doen in deze set, maar het was niet genoeg, en wederom ging deze set met 18-25 naar de bezoekers.

Om de eer nog te redden was het dus belangrijk om de laatste set te knallen, aangezien dit de enige manier leek om het VCN moeilijk te maken. Het leek alleen alsof de mannen uit Meijel op waren. De aanval werd maar moeizaam gescoord, en de druk ging van de service af. Soms leefde Peelpush op en scoorde een aantal mooie punten, maar dit bleek niet genoeg om dicht bij VCN te komen. Met een duidelijke 15-25 setwinst voor VCN namen de Capellenaren vijf  punten mee naar huis, waardoor zij nog steeds met de volle buit bovenaan staan.

Deze wedstrijd was het werken aan Meijelse zijde helaas niet goed genoeg om wat puntjes in huis te houden, maar komende zaterdag mogen we ons proberen te bewijzen in de Nationale beker. In de tweede ronde komen namelijk competitiegenoot VC City Lens Krimpen H1 en Topdivisieploeg Sliedrecht sport H1 op bezoek. Het belooft een mooie dag te worden met goed volleybal, dus we hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 21 Oktober in Sporthal de Körref! Het bekerprogramma is:

14:00  uur: Peelpush – VC City Lens Krimpen. 16:00  uur: VC City Lens Krimpen – Sliedrecht Sport. 18:00  uur:  Sliedrecht Sport – Peelpush. “Één voor allen, allen voor één!”

gh @ VoV, verslag door Rikus Leenders, Peelpush H1. Foto Wim Simons.