Vizier op volleybal

 

Topduel en kelderderby in 1AD

VoV, 14-02-2019. 5:41 uur.  Zaterdag gaat het erom, dan spelen twee teams in de gevarenzone tegen elkaar en staan er ook twee podiumteams tegenover elkaar. En verder kruisen twee ploegen uit de middenmoot de degens. Meer is er niet te doen in de Eerste Divisie A bij de dames.

Bovenin is de stand:

  • 01. Sudosa – Desto 16-72
  • 02. VC Sneek II 17-64.
  • 03. Autoschade Kuiper / D.B.S. 16-57.

Het programma van zaterdag koppelt  Sudosa – Desto aan D.B.S., er wordt in Assen gespeeld. En brengt beide teams op 17 wedstrijden, waardoor een beter vergelijk mogelijk is met VC Sneek II. Met nog vijf wedstrijden te gaan kan Sudosa een nagenoeg onoverbrugbare kloof nog een stuk moeilijker overbrugbaar maken. D.B.S. dat de laatste weken mindere uitresultaten boekt, kan binnen bereik van Sneek komen. In Balk werd het 1-3, D.B.S. bleef drie keer onder de twintig punten en hield Sudosa er ook een keer onder. Sudosa verloor pas één setje in eigen huis,  D.B.S. verloor dit jaar uit bij VCV Varsseveld en WVC Volley Wierden. De rollen lijken  verdeeld, tenzij D.B.S. een joker meeneemt en die voor een stunt zorgt.

De wedstrijd wordt gespeeld in de Sporthal Olympus en begint om 17:00 uur.

Onderin is de stand:

  • 08. Bolsward 16-29
  • 09. Rosstars 16-28
  • 10. Dynamo 16-25
  • 11. Tjoba 15-18
  • 12. VC Zwolle II 16-18

Op het programma staat verder de derby Rosstars vs Dynamo. Naar de stand kijkend hoeven we u niet uit te leggen wat het belang ervan is om het merendeel van de punten binnen te hengelen. Helemaal als u weet welk programma beide ploegen na zaterdag nog af te werken hebben.

Beide teams spelen nog tegen VC Bolsward, D.B.S., Set-Up II en WVC. Rosstars krijgt DBS en WVC thuis, Dynamo VC Bolsward en Set-Up II. Verder speelt Rosstars nog uit tegen Tjoba en krijgt Dynamo VC Zwolle II nog op bezoek. Dus eerst tegen elkaar en dan achter elkaar tegen dezelfde tegenstanders. Afgelopen zaterdag verloor Dynamo thuis met 0-4 van Sneek II, Rosstars won voor het eerst sinds lang weer, met 3-1 van VC Zwolle II.

In de komende weken zal blijken welke ploeg het meeste recht heeft om zich uit de gevarenzone te spelen. Te beginnen aanstaande zaterdag. Want de eerst klap is tegenwoordig meer dan een daalder waard. Twee euro minimaal! Voor wat het waard is in een derby, in Tubbergen werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Om 18:00 uur wordt er voor het eerst geserveerd in de Rossweide in Rossum. Wij verwachten dat het er knap druk zal worden.

Het derde duel op de wedstrijdplanning is Heva / VCV vs Weghorst Makelaardij WVC Volley, twee middenmoters in deze divisie, blijkens onderstaande stand.

  • 06. WVC Volley 15-39
  • 07. VCV 16-38

WVC staat met een wedstrijd minder één puntje achter Set-Up II en VCV ligt 9 punten voor op Bolsward. Deze beide teams komen zaterdag niet in actie, waardoor WVC dus als ze minimaal twee punten pakken, een plaatsje kan stijgen. WVC is met een goede serie bezig, ze pakten 13 punten in de laatste drie wedstrijden, VCV verloor dan wel afgelopen zaterdag (3-1 bij Set-Up II), maar lieten de week ervoor hun thuissterkte zien door podiumploeg D.B.S. met een 4-0 nederlaag naar Balk terug te sturen.

De wedstrijd begint om 16:45 uur in het HYDRA Sportcentrum van Pallandt in Varsseveld. U bent  van harte welkom om een kijkje te komen nemen en uw favorieten aan te moedigen.

Natuurlijk houden we u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.