Vizier op volleybal

 

100% score Orion jongensteams op NOJK

VoV, 06-01-2019. 6:30 uur. Op zaterdag 5 januari, gisteren dus, werden de voorrondes gespeeld van het NOJK. Een heugelijk feit voltrok zich: Alle Rabobank Orion jongensteams deelnemend aan deze NOJK voorrondes, plaatsten zich als poulewinnaar rechtsreeks voor de halve finaleronde op zaterdag 23 februari a.s. We spreken hier dus over een 100% score!

Onderstaand de verkorte verslagen van de deelnemende teams:

Jongens A (onder 18 jaren) o.l.v. Marco Buiting kende in Borne een stroeve start tegen het Utrechtse VVU. Er moest even geschakeld worden in de opstelling om schade te voorkomen tegen een tegenstander die verrassend sterk voor de dag kwam. De wedstrijden erna tegen achtereenvolgens Scylla, Zwolle en Avior kwam de diesel op volle toeren en werden allen afgesloten met een 2-0 winst. Gevolg was de eerste plaats in de poule met directe plaatsing voor de halve finaleronde als gevolg.

Jongens B (onder 16 jaren) kende geen weerstand. Het team was namelijk al rechtstreeks geplaatst voor de halve finaleronde, hoefde dus niet op te draven in de voorronde en was dus foutloos. T/C Alex Stein heeft derhalve alle tijd om zijn team voor te bereiden op de halve finaleronde.

Jongens C (onder 14 jaren) o.l.v. Dean Rots had een prima voorbereiding gehad, echter kende een wat stroeve start in het voorronde NOJK toernooi te Enschede. Er werd wisselvallig gespeeld en regelmatig werd het gebruikelijke niveau niet gehaald. Desalniettemin had het team genoeg kwaliteit in huis om als poulewinnaar door te gaan. De dipjes dienen wel als goede waarschuwing: het is geen vanzelfsprekendheid om een volgende ronde te halen. Ook dat is typisch NOJK en onderdeel van het leerproces! Fouten worden afgestraft, in dit geval gelukkig zonder gevolgen, want ook hier werd poulewinst genoteerd en dus een rechtstreekse plaatsing!

De verrassing van de dag kwam op naam van jongens D. De selectie onder 12 jaren o.l.v. Mark Luesink draaide een degelijke voorbereiding naar deze voorronde, en de stijgende lijn in de voorbereiding resulteerde in een piekmoment. Na prima resultaten in Denekamp tegen achtereenvolgens Flash Veendam, Alterno, Apollo en Gemini werd ook hier rechtstreekse plaatsing afgedwongen middels een eerste plek in de poule. Ook dit team zal acte de présence geven in de halve finaleronde NOJK.

De technische staf en trainers van de jongens- en herenlijn zijn natuurlijk zeer content met het resultaat. Dat niet allen: de opgedane en opkomende ervaring in de halve finaleronde zal een boost geven aan het leerproces en de ontwikkeling van spelers, en trainers. Daar gaat het namelijk om.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting, TC Lid jongens- en herenlijn. Foto: De jongens NOJK A selectie viert het feestje als poulewinnaar na 4 gewonnen wedstrijden in Borne.