Vizier op volleybal

 

Lycurgus soepel naar halve bekerfinale

VoV, 06-01-2018. 6:18 uur. Abiant Lycurgus heeft zich gisteravond moeiteloos geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. In het eigen Alfa-college Sportcentrum werd Achterhoek Orion met 3-0 verslagen via de setstanden 25-16, 25-19 en 27-25.

Voor de eerste wedstrijd in 2019 had coach Arjan Taaij voor Wytze Kooistra, Auke van de Kamp, Frits van Gestel, Niels de Vries, Dennis Borst, Erik van der Schaaf en Stijn Held als basis gekozen.

In de eerste set kende Abiant Lycurgus totaal geen problemen en sloeg het gaatje bij 10-8. Via 13-9 stond het in no-time 19-12 voor de landskampioen. De 20-12 verdient een speciale vermelding. Van Gestel bracht met een ultieme inspanning redding tussen de stoelen bij de spelersbank, waarna de aanval van de gasten uitgeslagen werd. Op het tweede setpoint sloeg Joris Marcelis de bal uit.

In set twee ging het iets langer gelijk op. Vanaf 18-18 werden de belangrijke punten gemaakt. Een blok van Borst en een ace van Held plus een fout aan het net bij Orion bracht de marge op drie; 21-18. Die marge was voldoende om wederom toe te slaan. Een prima ace van Van Gestel betekende met 25-19 het einde van deze set.

In de laatste set ging het iets moeizamer. Orion streed voor de laatste kans en coach Martijn van Goeverden had een noodgreep toegepast door passer – loper Pim Kamps als spelverdeler op het veld te zetten. Het uitstekende niveau van het begin werd niet meer gehaald. Bij 22-19 leek het gat geslagen, maar een paar curieuze ballen vielen nog in het voordeel van Orion. Zo kon het nog 24-24 worden. Een servefout bracht de stand op 26-25 en toen vond uitblinker Kooistra het wel genoeg geweest en de aanvoerder ramde het derde matchpoint binnen.

gh @ VoV, verslag door Theo Sikkema, Abiant Lycurgus. Foto CEV.