Sudosa-Desto derde bij Noord Nederland Cup

VoV, 06-01-2019. 6:00 uur. Ook dit jaar begonnen wij het nieuwe jaar volleyballend bij de Noord Nederland Cup! Om 18.30 uur speelden wij afgelopen woensdag tegen D.B.S. Balk. Het leek een mooie wedstrijd te worden, de nr. 1 tegen (de virtuele) nr. 2 uit de eerste divisie.

De eerste set begon Chloë gelijk met een goede service serie en de servicedruk bleef de hele tijd hoog. Verder was het de hele set een beetje tam, gelukkig wist D.B.S. er niet veel meer uit te halen. Deze eerste set wonnen we.

D.B.S. voelde dat er meer in zat en begon scherper in de tweede set. Tot 10-10 gingen we gelijk op, daarna nam Balk de leiding. Op 11-14 nam Mark een time-out, we moesten met meer beleving het veld in om D.B.S. achter na te kunnen. Bij 12-16 kwamen Cindy en Kim erin met de dubbele wissel. Op 18-22 kwamen Chloë en Lisa Hut weer terug maar het kwam niet meer goed… We verloren de tweede set.

De derde set moest gewonnen worden om nog in de race te blijven voor de Noord Nederland Cup. Blijkbaar voelden we dat allemaal, er kwam een tandje bij en dat was gelijk te merken. Met 15-9 wonnen we de derde set overtuigend.

Doordat we gewonnen hadden van Balk mochten we tegen Zwolle dames 1 spelen om een plekje in de finale. We waren super gebrand en begonnen heel goed. Knappe balletjes werden gescoord, een paar ballen via de netrand, ballen werden in het hoekje van het veld gelegd en gewoon keihard binnen geslagen. Met 25-15 konden wij super tevreden naar set twee!  Zwolle wist ons in de tweede set meer onder druk te zetten, door vooral een goede service en ze scoorden heel veel via de buitenkanten. We kwamen achter op 10-15 en die achterstand konden we bijna niet meer inhalen… Met 19-25 verloren wij de tweede set.

Weer moesten wij die beslissende derde set spelen om in de race te blijven. Er werden hele mooie punten gemaakt maar ook wat te veel eigen foutjes… Op 3-8 wisselden we van helft, we kwamen 7-12 achter. Toen zetten wij de achtervolging in, met een serviceserie kwamen we terug tot 11-12. Danique had nog een paar geweldige reddingen en we kamen gelijk op 13-13, 13-14 achter en weer 14-14 gelijk. Het zat erin maar Zwolle wist toch de laatste twee punten af te maken en met 14-16 verlies konden we met opgeheven hoofd terug kijken op deze wedstrijd. Alhoewel wij dat op het moment zelf nog niet zo voelden, op 2 punten na de finale gemist…

In de finale speelde Zwolle tegen Donitas. Donitas won de eerste set overtuigend met 12-25. Daarna kwam Zwolle weer ter zake en won het de tweede set en de derde set overtuigend. Zo werd Zwolle de winnaar van de Noord Nederland Cup, Donitas 2e, wij 3e, Veracles 4e en D.B.S. 5e.

Veracles verloor de eerste wedstrijd met 2-0 van Donitas, zij speelde daarna tegen D.B.S Balk om plek 4. Veracles won met 2-1, ook met een hele spannende 3e set: 16-14.

gh @ VoV, toernooiverslag van Suzanne Benninga, Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto. Foto Jan van den Noort.