Team van Garderen wint topper in Italië

VoV, 06-01-2019. 11:05 uur. Gisteren werd in de Serie A1 in Italië de competitie bij de mannen hervat met de topper tussen Trentino en Perugia, die respectievelijk  2de en 1ste in de stand zijn. Bij Trentino speelt Maarten van Garderen, bij Perugia Sjoerd Hoogendoorn. Beide Nederlanders kwamen via invalbeurten in actie. Hoogendoorn kende een succesvol optreden met een 100% aanvallende score (3 uit 3) en een blokpunt. Bij van Garderen bleef het bij een servebeurt.

Trentino won met 3-0, waarbij de eerste (25-23) en derde set regelrechte thrillers waren. Met name de derde, die met 35-33 eindigde vergde veel van de 4.000 fans en de spelers. Trentino kon een vroege achterstand ombuigen naar een kleine voorsprong bij de big points (21-20), maar sloeg het winnende punt pas na 34-33 op de borden. In de tweede set waren ze met 25-19 (na 16-12 en 21-16) wel ruim de betere.

De puntenmakers bij Trentino (Russel, Kovacevic) waren net iets effectiever dan die van Perugia (Leon, Atanasijevic). En in Vettori en Lisinac, die tot MVP werd gekozen, had Trentino ook een goede scorende mannen. De eigen score van 60 om 54 en de foutenlast van 21 om 25 was beide keren in het voordeel van de thuisploeg.

In de stand heeft Trentino nu de leiding genomen (16-41), Perugia volgt met 16-39. Vandaag worden de overige wedstrijden in de derde ronde van de tweede competitiehelft gespeeld.