Vizier op volleybal

 

Geen finale voor Brouwer-Meeuwsen

VoV, 06-01-2019. 12:44 uur.  Het is Brouwer – Meeuwsen bij het DELA Beach Open niet gelukt om het ticket voor de finale te bemachtigen in hun duel tegen de Duitsers Thole / Wickler.  De 2-0 nederlaag was erg zuur, ook omdat in de tweede set de tiebreak als het ware voor het grijpen lag, nadat het Duitse duo in de eerste set duidelijk de meerdere was.

Brouwer – Meeuwsen lukte het niet om in de eerste set de side out na de 6-5 achterstand te maken, door twee eigen fouten zagen ze de tegenstander naar 8-5 uitlopen, een verschil dat ze tot aan de technische time out bij 12-9 wisten vast te houden. Na de pauze scoorden de Oosterburen met onder andere twee aces en een kill – block vier punten op rij, waardoor ze met 16-9 aan de leiding kwamen. Brouwer – Meeuwsen probeerden nog we terrein goed te maken, kwamen ook op 17-12 en 19-14 maar verloren de set na een foutserve op 20-15.

In de tweede doorgang lag het initiatief en het betere spel lang bij het sterk spelende BTN duo. Vanaf het begin gingen ze aan de leiding, de Duitsers steeds één of meerdere punten achter zich latend zoals bij de tussenstanden 3-4, 6-9 en 11-15. Met die laatste stand leek het gaatje voor setwinst geslagen, een Duitse driepunter maakte echter de aansluiting en vervolgens ging het op de side out naar 14-16, 15-17 en 16-18. Met een serie van vijf punten op rij pakte Duitsland de finaleplaats, een zeer teleurgesteld Nederlands duo achter zich latend.

Voor het brons spelen Brouwer – Meeuwsen tegen het Russische duo Semanov – Leshukov. De Duitsers hebben in de finale ook een Russische tegenstander te weten Stoyanovskiy – Krasilnikov.

Bij de dames  kunnen de winnaressen van 2018, April Ross en Alaxandra Klineman, hun titel niet prolongeren. Ze verloren met 2-0 (21-17, 21-19) van de Brazilianen Ana Patricia Silva Ramos en Rebecca Cavalcanti Barbosa Silva. In de andere halve finale wonnen de Amerikanen Kelly Claes en Sarah Sponcil van het Finse duo Anniina Parkkinen en Taru Lahti – Liukkonen. Brazilië vs Amerika wordt dus de finale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.