Vizier op volleybal

 

Brouwer/Meeuwsen naast podium in Den Haag

VoV, 07-01-2019. 5:00 uur. In een volgepakt Sportcampus Zuiderpark in Den Haag werden zondagmiddag de finales gespeeld van het DELA Beach Open, het sterk bezette World Tour beachvolleybaltoernooi.  Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen slaagden er niet in een medaille te winnen. Na de nederlaag in de halve finale op zondagochtend werd in de namiddag ook de strijd om het brons verloren.

In die wedstrijd om brons waren de Russen Ilya Leshukov en Konstantin Semenov de tegenstanders voor Brouwer / Meeuwsen. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro eiste het BTN duo het brons op ten koste van Semenov, die toen nog speelde met Viacheslav Krasilnikov.

Gisteren lukte het de Nederlanders niet om de bronzen plak te veroveren. Nadat de Russen de eerste set wonnen, knokte Nederland zich in de tweede set knap terug in de wedstrijd. In set drie ging het echter mis voor de BTN ’ers. Tot het einde van de set ging de stand gelijk op, maar na een discutabele beslissing van de arbiter werd het 14-12 voor Rusland in plaats van 13-13. Die break bleek beslissend, want direct hierna wonnen Leshukov en Semenov de set met 15-12 en daarmee de wedstrijd met 2-1.

De finale van het DELA Beach Open werd gewonnen door het andere Russische topteam: Viacheslav Krasilnikov / Oleg Stoyanovskiy. Zij wonnen met 2-0 van de Duitsers Thole en Wickler.

In het vrouwentoernooi  ging het goud naar de Braziliaanse beachvolleybalsters Ana Patricia en Rebecca. Zij versloegen in de finale het Amerikaanse koppel Sponcil / Claes met 2-0 (21-10, 21-18). Voor Ana Patricia en Rebecca is het de tweede World Tour zege uit hun carrière na de winst van het driesterrentoernooi van Qinzhou in 2018. Parkkinen / Lahti uit Finland wonnen het brons, ten koste van Klineman / Ross (USA), de winnaressen van vorig jaar.

gh @ VoV, bron persbericht Nevobo. Foto FIVB.