Vizier op volleybal

 

1AH: Nemen PDK en Sudosa nog meer afstand?

 

VoV, 08-11-2019. 4:58 uur. De verschillen zijn al groot in de Eerste Divisie A bij de mannen. Als we even EVV Bultman Harholt vanwege hun achterstand in wedstrijden buiten beschouwing laten ( 3de, 4-15) is er al een gapend groot gat tussen de top twee en de nummer vier (Orion II). Koploper PDK staat op 6-27, Sudosa-Desto op 6-23, dan komt EVV en dan als vierde Orion II met 6-15.

Na Orion II volgt dan een dicht op elkaar gepakt veld van teams, eigenlijk tot aan de voorlaatste plaats, waar Axell Claims Sovoco staat met 6-10. Dat houdt automatisch in dat een succesvolle zaterdag (minimaal vier punten) een stap omhoog kan betekenen en een slechte zaterdag (maximaal één punt) en forse stap terug op de ranglijstladder kan inhouden.

EVV kan zaterdag bewijzen dat ze bij de toppers in deze divisie behoren. Ze spelen in Assen tegen Sudosa – Desto en zijn dus in de gelegenheid hun achterstand in punten te reduceren. Makkelijk zal dat echter niet worden, de ploeg uit Drenthe verloor thuis nog niet dit seizoen. Apollo 8, Orion II, en Olhaco ondervonden de thuissterkte van Sudosa. Als een van beide teams de volle buit pakt kan het verschil tussen de ‘kopgroep’ en de rest nog groter worden.

Koploper PDK speelt namelijk thuis tegen HHB Coaching CSV, en gezien de eerste zes wedstrijden van PDK dit seizoen, waarin ze ongeslagen bleven, kun je een nieuwe zege met tot aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid niet uitsluiten.

Het is aan Rabobank Orion Volleybal II (tegen Focus4U Woudenberg) en FOOX Olhaco (uit tegen Apollo 8) om het verschil niet groter te laten worden. Dat kan alleen als ze winnen, maar dat zal nog lastig genoeg worden.

Orion en Woudenberg vochten al menig duel in deze en een divisie lager met elkaar uit, waarbij de afloop vooraf moeilijk in te schatten was. Sovoco en VoCASA vertrokken met verlies uit Doetinchem, Woudenberg won uit bij VoCASA II en CSV, maar ging bij Apollo 8, waar Orion won, wel heel erg hard onderuit.

Olhaco kwam in de laatste twee wedstrijden duidelijk tekort tegen de twee topteams uit deze Divisie, Er werd met 4-0 van Sudosa verloren, tegen PDK leed men een 1-3 nederlaag. Zondag zal men het tegen Apollo 8 in Borne beter willen doen. De thuisploeg kon vorige week in Aalten een 1-3 zege laten noteren, thuis was er al 4-0 winst tegen Woudenberg. Dat leverde 9 van de 13 punten tot nu op en een mooie plaats in de middenmoot. Dat de ploeg uit Borne daar nog een aantal aan toe wil voegen spreekt voor zichtzelf, liefst zoveel dat ze Olhaco, dat nu nog twee puntjees meer heeft, inhalen.

Axell Claims Sovoco speelt zaterdag de volgens de ranglijst makkelijste wedstrijd van het seizoen tot nu. Ze spelen thuis, dat is altijd al een voordeel, en op bezoek komt VC Sneek, de rode lantaarndrager. Sovoco staat dan wel voorlaatste, maar heeft wel vier punten meer. Je zou zeggen makkelijker krijgen ze het niet meer, overigens om nog even in de trend te blijven, het wordt voor VC Sneek ook de makkelijkste uitwedstrijd van het seizoen. Als laatste op bezoek bij nummer voorlaatst. Makkelijk middagje voor beide teams.

De Hofnar Bovo gaat bij de ranglijstburen van VoCASA II uit Nijmegen op bezoek. Onderling verschil één puntje in het nadeel van Bovo, dat echter ook een wedstrijd minder speelde. Beide teams verloren hun laatste duel, Bovo thuis met 1-3 van Apollo, VoCASA II met 3-1 bij Orion II. Zoals eerder gezegd, punten pakken is belangrijk als veel ploegen dicht bij elkaar staan. Dan kan geen enkel team zich veroorloven met lege handen te blijven. Dus ook VoCASA II en Bovo niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.