Vizier op volleybal

 

1BH: Links vs links en rechts vs rechts

VoV, 08-11-2019. 5:06 uur. In de Eerste Divisie B bij de mannen is het programma voor zaterdag zo dat links vs. links speelt en rechts vs. rechts. De top zes treft elkaar en de nummers 7 tot en met 12 uit het rechter rijtje spelen ook tegen elkaar. De scheidslijn tussen links en rechts ligt na Compaen (6-14) en voor VCV (6-13). In het linker rijtje staat Banierhuis Taurus II vijf punten los (6-25) ten opzichte van de naaste belager, in het rechter rijtje loopt rode lantaarndrager EMD – Tooling zes punten achter op de nummer voorlaatst.

De vraag die iedereen in de Eerste Divisie B bezighoudt is natuurlijk welke ploeg Banierhuis Taurus II de volgende nederlaag toebrengt, nadat NVC dat begin oktober voor elkaar bokste. Thuis bleef Taurus II ongeslagen, Velo en VV Utrecht die ook in het linker rijtje staan lukte het niet in Houten te winnen, nu is het de beurt aan Zaanstad II om een poging te wagen.

VV Utrecht kon in de laatste twee wedstrijden ‘maar’ drie van de tien te behalen punten bijschrijven. Twee nederlagen (2-3 vs. Zaanstad II en 3-1 vs. Taurus II) lieten de Utrechters zakken naar de vierde plaats, hun tegenstander van zaterdag staat één plaatsje hoger, heeft hetzelfde aantal punten, maar speelde wel een wedstrijd minder. Sliedrecht Sport II behaalde negen punten van de mogelijke tien, uit de laatste twee duels, waardoor ze als een raket in de stand omhoogschoten, voorbij Utrecht. Wie er wie voorblijft of voorbijgaat zal zaterdag duidelijk worden als om 17:30 uur wordt aangefloten voor de strijd om een podiumplaats.

Velo, de verrassende nummer twee in de stand, speelt thuis tegen Compaen, dat zich met drie zeges in de laatste vier wedstrijden aan de kop van de middenmoot nestelde. Hun achterstand op Velo is zes punten, niet overbrugbaar, maar een mooie hap eruit nemen zal voor tevredenheid bij de zeeroversploeg zorgen en een tegenovergesteld gevoel bij Velo geven.

EMD – Tooling heeft na zes wedstrijden al heel veel achterstand in te halen om op een veilige plaats te komen. Ze spelen zaterdag thuis tegen Inter Rijswijk II, de drie punten tot nu van Tooling werden via 3-1 nederlagen gesprokkeld, er was nog geen zege in dit seizoen, mede omdat tot nu bijna de hele linker helft van de ranglijst voorbijkwam. Zij zullen hun fans op een eerste zege willen trakteren, de dupe daarvan moet Inter Rijswijk II worden. Maar of dat ook zomaar zal gebeuren?

NVC, voorlaatste in de stand en de stuntploeg die Taurus II versloeg, speelt thuis tegen Skunk, dat één wedstrijd minder speelde en twee puntjes meer heeft. Eigenlijk willen we er niet zoveel woorden aan vuil maken, want wie koploper Taurus II kan verslaan, kan de hele wereld aan! Of Skunk bij de hele wereld hoort, weten we zaterdag.

MKB Accountants / VCV neemt het op tegen HLB van Daal / DS. VCV staat met twee punten meer een aantal plaatsen hoger in het rechter rijtje. Één puntje in de laatste drie wedstrijden is de schamele oogst van de ploeg uit Veenendaal, waarbij wel gezegd moet worden dat de tegenstanders VVU, Taurus II en Sliedrecht Sport II waren. Promovendus Van Daal II had een slechte seizoenstart met vier nederlagen op rij, maar de aanpassingsproblemen lijken tot het verleden te behoren gezien de 2-3 zege bij NVC en de 4-0 thuis tegen de Tooling ploeg.

Natuurlijk gaan we u zondag informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.