Vizier op volleybal

 

TH: Het gebeurt in het Hoge Noorden

VoV, 08-11-2019. 4:44 uur. In de Topdivisie bij de mannen zal menigeen uitkijken naar de topper tussen NTC Vastgoed Donitas (4-10) tegen koploper Reflex (6-15). Ofwel de virtuele koploper tegen de werkelijke, die de eerste plaats moet delen met VCN Capelle.

Een klein detail bij de wedstrijd in Groningen is dat Donitas in de tweede ronde van het bekertoernooi in Kampen met 2-3 van Reflex won. Met 0-2 kwamen ze voor, dikke setnederlagen maakten 2-2 gelijk, waarna de Gronigers zich herpakten in de tiebreak. Deze zege was echter niet genoeg om de volgende ronde te halen, die ging toch nog naar Reflex, omdat ze tegen Renswouw beter afsloten.

Het is dus een soort van revanche voor Zalsman / Reflex en een poging om een eerdere prestatie bevestigd te krijgen voor Donitas. Beide teams speelden in Amersfoort tegen AVV Keistad in de competitie en beide verloren er met 3-2. Verder wonnen ze beide van Webton. Dat lijkt er wel heel erg op dat ze behoorlijk aan elkaar gewaagd zullen zijn. En dan is de vorm van de dag in combinatie met of zonder het thuisvoordeel wellicht de beslissende factor. Dat Donitas op de steun van volle tribunes kan rekenen is zo onderhand een vanzelfsprekendheid in Groningen.

Mede koploper VCN Capelle reist ook naar het Hoge Noorden. Ook naar de provincie Groningen, naar Bedum net naast de stad Groningen. Kenders Bouw DIO Bedum is de tegenstander, maar die opgave lijkt voor VCN niet zo zwaar als die van Reflex. DIO is de nummer laatst in de stand. Al moeten we hun thuissterkte beslist niet onderschatten gezien de resultaten tegen Keistad (2-3 verlies) en Volley Tilburg (3-2 winst). Maar dit seizoen is wel gebleken dat de eens bijna onneembare veste in Bedum niet meer zo onneembaar is. Donitas won er bijvoorbeeld met 0-3.

VCN verloor ook pas één keer, met 3-2 bij Reflex. Alle andere wedstrijden, inclusief de wedstrijden voor de tweede ronde van de beker, werden met succes afgesloten. Dus voor de ploeg uit Capelle niet direct een reden om dit duel met zorg tegemoet te zien. En omdat Donitas vs Reflex om 17:00 uur begint en zij zelf pas om 19:45 uur kunnen ze bij begin van hun duel ook precies weten hoe de stand van zaken is en wat ze te doen staat.

AVV Keistad (6-11) is de nummer drie in de stand, zij spelen thuis tegen SV Dynamo II. De ploeg uit Amersfoort was al vier keer winnend via de tiebreak dit seizoen, waaronder tegen Reflex en Donitas. Afgelopen week verloren ze voor het eerst, uit bij van Daal kwamen ze met 3-1 tekort. Zaterdag krijgen ze Volley Tilburg op bezoek, dat met een 3-2 zege tegen Webton vorige week een einde maakte aan vier competitie nederlagen op rij. Of ze dit succes een vervolg kunnen geven?

USV Protos speelt zaterdag thuis tegen SV Dynamo II. Teams ontlopen elkaar niet zoveel in de stand, Dynamo II heeft drie punten minder, maar speelde ook een wedstrijd minder. Protos heeft een positieve thuisbalans, daar staan drie zeges op en nog geen nederlaag. Dynamo wist buiten Apeldoorn alleen te winnen van Rijswijk.

Webton krijgt Inter Rijswijk op bezoek. Webton is thuis nog ongeslagen, uit loopt het minder en werd er een paar keer nipt verloren. Blessures en een onvolledige selectie door verplichtingen naast volleybal maakten het noodzakelijk dat er fors geïmproviseerd moest worden bij de Hengeloërs. Thuis lukte dat een stuk beter dan uit. De gasten uit Rijswijk gaven vorige week via hun eerste zege de rode lantaarn af aan DIO Bedum. En ze zullen er niet op zitten te wachten om hem weer retour te krijgen, dus willen ze doorgaan op de vorige week ingezette weg. KWW.

Op zondagmiddag om 15:30 uur speelt Peelpush (5-4) thuis tegen HLB van Daal / DS (6-8). Een 3-0 zege eind september is tot nu de enige positieve uitslag van de ploeg uit Meijel in een thuisduel, buiten de 3-2 winst in de beker tegen vcLimac, hetgeen overigens geen volgende ronde opleverde. Van Daal behaalde nog geen zege buiten Den Dungen, toch wel voor de beker met 2-3 in Capelle tegen Velo. Het antwoord op de vraag welke van deze twee ploegen aan het eind als winnaar van het veld zal stappen laat nog even op zich wachten.

Uiteraard informeren we u hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.