Vizier op volleybal

 

1BH: Weinig verschil in linker rijtje.

VoV, 25-09-2020. 13:06 uur.  Vier uitzeges vorige week geven drie van die betreffende teams een prima uitgangspositie om deze week via de thuiswedstrijd goede zaken te doen in de stand.  Volley Zuid, HLB van Daal/ DS2 en Servia hebben thuisvoordeel. Zij zijn de gastheren voor respectievelijk VC Wik, RVV en EMD Tooling.

VC Wik behaalde vorige week thuis de volle buit van vijf punten en zal dus een niet gemakkelijk te nemen hindernis voor Volley Zuid zijn. Dat kan ook voor HLB van Daal/ DS heren 2 weleens gelden. Zij krijgen RVV uit Katwijk op bezoek. En RVV kon in hun openingsduel ook een 3-1 bijschrijven. Tegen VTC Woerden waren zij in Katwijk drie keer een maatje te groot en een keer een klein maatje te klein.

Servia bezorgde het Oranje gekleurde vc Limac een behoorlijke domper door het uitduel met 1-3 te winnen. Toch wel redelijk onverwacht. Een hele goede start bezorgde hen de 0-1 in sets, sterk serveren van vc Limac maakte gelijk, waarna met name Servia door de mids op voorsprong in sets kwam. Servia bleef standvastig spelen en liet zich niet meer van de wijs brengen en vertrok met 4 punten in de tas huiswaarts. Zaterdag speelt Servia thuis tegen EMD Tooling dat vorige week met 1-3 thuis verloor van HLB van Daal 2.

VC Limac gaat proberen bij rode lantaarndrager Inter Rijswijk 2 het lichtelijk beschadigde zelfvertrouwen weer een boost te geven.

NVC won vorige week ook uit, maar moet nog geduld hebben voor wat betreft het spelen van een thuiswedstrijd. Eerst gaat het aanstaand weekend nog naar VTC Woerden, dat één puntje overhield aan het duel tegen RVV. En als laatste duel speelt Kangeroes tegen Skunk. Beide teams begonnen vorige week met een 1-3 nederlaag, een zal dus het zoet van de overwinning proeven.

De stand van zaken na één duel is:

  • 1, VC Wik met 1-5.
  • 2 t/m 6, RVV, NVC, van Daal 2, Volley Zuid en Servia 1-4.
  • 7 t/m 11, vc Limac, Kangeroes, EMD Tooling, Skunk en VTC Woerden met 1-1
  • 12, Inter Rijswijk 2 met 1-0.

Natuurlijk informeren we u zondag over de afloop van deze speelronde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.