Vizier op volleybal

 

1*Montpellier: NL-duo’s in hoofdtoernooi

VoV, 29-08-2019. 5:11 uur. Met de NK titelstrijd in Scheveningen ging afgelopen weekend het Nederlandse beachseizoen ten einde. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de NL – duo’s (internationaal) niet meer in actie komen. Bijvoorbeeld bij het één sterren FIVB World Tour (mannen) toernooi in Montpellier is er deelname van Boehlé / Boermans en van Steenis / Vismans. Dat laatste duo diende zich via een kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi te plaatsen, de nummer twee van het NK van afgelopen zondag kreeg daarin direct een plaatsje toegewezen.

Via een 2-1 zege in de tweede kwalificatieronde (in de eerste hadden ze een bye) tegen een Tsjechisch duo lukte het van Steenis / Vismans om het ticket voor het hoofdtoernooi binnen te halen. Een duidelijke 21-16 zege in de eerste set werd gevolgd door een nipte 19-21 nederlaag in de tweede. De tiebreak was weer heel erg dik voor de Nederlanders, met 15-5 lieten ze er geen enkele twijfel over bestaan wie het meeste recht op de main draw had.

In het hoofdtoernooi moesten ze het opnemen tegen het Oostenrijks duo Kindl / Seiser. De eerste set was Oostenrijk met 21-17 de betere ploeg. En in de tweede namen ze al vlot een 6-2 voorsprong, waardoor van Steenis / Vismans meteen achter de feiten aanliepen. Via de inhaalrace kwamen ze tot 9-7 en 14-13. Daarna nam Oostenrijk het heft weer in handen en via 18-15 werd het 21-16 en dus 2-0.

Het duo Boehlé / Boermans kwam in actie tegen het Engelse tweetal Bello / Bello. Moet kunnen: BoeBoe vs BelBel. De eerste twee sets kenden een beetje een merkwaardig verloop. Toen het leek alsof de buit binnen was, kwam de tegenstander sterk terug en maakte er een uiterst spannende finale van.

Boehlé / Boermans stond in de eerste set na 6-6 met 16-10 voor, raakte die voorsprong kwijt (18-19) maar won de set wel met 22-20. In de tweede set een omgekeerd beeld. De Engelsen kwamen met 16-10 voor en bij 19-20 hadden Boehlé / Boermans de schade op één puntje na weggewerkt. Het werd echter 24-26 voor Bello / Bello. De tiebreak ging daarna naar Nederland. Via 6-4, 9-6 en 13-11 werd de 15-11 setzege binnen gehaald.

Vandaag spelen van Steenis / Vismans om in het toernooi te blijven, Boehlé / Boermans proberen zich rechtstreeks voor de kwartfinale te plaatsen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.