Sovoco D2 verrast zichzelf met koppositie

VoV, 30-10-2017, 15:45 uur. De volleybalsters van Sovoco Dames 2 hebben de koppositie overgenomen in de promotieklasse B poule. Het team van Remco Kerkhoven & Ivo van Beek won in sporthal de Bunt met 4-0 van Gemini Dames 1 (derde). Na een zenuwachtig begin, een rommelige tweede set, walste het team in de derde en vierde set over Gemini heen. Van Beek startte met Antonietta (spelverdeler), Sharon (diagonaal), Jill en Dorith (passer/lopers), Camilla en Anne (middens) en Daniëlle (libero).

Sovoco had het moeilijk in het begin van de eerste set. De passes kwamen niet aan bij spelverdeler en veel aanvallen strandden daardoor in de Hilversumse verdediging (2-6). Vanaf die stand waren de dames wakker en sloop Sovoco puntje voor puntje dichterbij. Op 9-9 was de stand weer in balans maar Sovoco drukte door. De service bleek een machtig wapen om het spel van Gemini te ontregelen.

Ook de middenaanval met Camilla en Anne liep uitstekend en zorgde voor zeven van de elf aanvallende punten in deze set. Op 19-14 nam de coach van Gemini de eerste time-out. Hij hoopte aansluiting te vinden maar na een kill – block van Camilla en een harde aanval van Sharon en een gelukkige netbal vergrootte Sovoco haar voorsprong: 23-15. Na een paar slordigheidjes was de captain die de 1-0 setwinst binnen tipte (25-20).

De basis van deze wedstrijd bleef in set twee staan en was in deze doorgang vanaf het begin af aan volledig bij de les. Bij 17-10 zag het er al comfortabel uit voor de volleybaldames, maar daarna volgde een slordige en rommelige fase. Het team maakte veel onnodige fouten, soms afgedwongen door Gemini, maar regelmatig slordig. “We zakte weg en maakte veel servicefouten.

Ook aanvallend dwongen we te weinig af. De set was slordig met 15 directe fouten”, vertelde Van Beek na de wedstrijd. Hij nam op 20-17 een time-out en wisselde Kione voor Jill. Met een ace van Sharon en een kill – block van Anne werd de goede fase Gemini doorbroken (21-20) en even later was het Dorith die het setpoint benutte: 25-21.

In de derde set nam Gemini brutaal een voorspong. Beide teams speelden aantrekkelijk aanvallend volleybal. Gemini begon pakte haar voorsprong met veel tactisch geplaatste ballen (5-10). Een goede serviceserie van Kione bracht de stand weer op gelijke hoogte 11-11. Vanaf 13-15 had Gemini weinig in te brengen. De gasten begonnen veel fouten te maken. Sovoco had een antwoord gevonden op de tipballen en blokte tot vijf keer toe de aanvalsters van Gemini af. Het was de equipe uit Soest dat het spel weer dicteerde. Het team verslapte niet meer in de slotfase en pakte met een 25-19 de winst in deze wedstrijd.

In de vierde set kwamen Talinka, Chenise en Eline in het veld. Met vers bloed tussen de lijnen kwam de maximale zege voor Sovoco niet echt in gevaar. De thuisploeg bleef gecontroleerd spelen en Sovoco leek af te stevenen op een snelle 4-0 overwinning. Niets was minder waar want Gemini knokte zich terug van 24-18 naar 24-21. Een time-out op deze stand van Van Beek gevolgd door een waanzinnig zangkoor met de tekst: “Nog eentje, nog eentje en we winnen, we winnen!” De foutservice van Gemini bracht de vijf punten en met het behalen van de maximale score staat Sovoco Dames 2 nu bovenaan de ranglijst. Een uitstekende prestatie voor dit debuterende team uit Soest.

gh @ VoV. Verslag en foto via Walter Boerenkanp, webmaster Sovoco. Foto Jan van den Noort.