Sterk VTC Woerden geeft US D3 geen kans

VoV, 12-03-2018. 10:54 uur.  AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdagavond in Amsterdam een overtuigende 0-4 zege behaald. De Woerdense formatie bezorgde US D3 daarmee de eerste puntloze nederlaag van het seizoen. “Wij hebben heel goed gespeeld, af en toe was het echt genieten. Het was op alle fronten stabiel. Met name serverend en blokkerend maakten we het verschil,” waren scheidend trainer / coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm trots op hun team.

VTC Woerden, waar Jill Bouterse en Sharon van Vliet niet inzetbaar waren, speelde een van de beste wedstrijden van het seizoen. “Wij hebben de afgelopen weken – waarin we geen competitiewedstrijden speelden – ook echt goed getraind. Heel gedisciplineerd. Dat is absoluut een kwaliteit van deze groep en dat betaalt zich deze keer uit,” keek het trainersduo terug op de geleverde trainingsarbeid.

De bezoekers waren vanaf het eerste fluitsignaal attent in de blokkering en legden de thuisploeg veel servicedruk op. Daarnaast bleef de passlijn fier overeind en kon spelverdeelster Marije Beukers daardoor uitblinken door naar hartenlust te variëren en haar scorende aanvalsters te bedienen. Het aanvalsspel door het midden was effectief en daarnaast haalden ook de passer/lopers een hoog scoringspercentage.

In de eerste set bleef de thuisploeg na een 1-6 achterstand tot 8-9 bij, maar daarna nam de Woerdense formatie via 12-16 en 15-21 definitief afstand. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 18-25. De tweede set vertoonde een gelijk scoreverloop. Na een tussenstand van 9-10 zagen Krijn Verlek en Jos van der Pluijm hun team via 13-16, 14-19 en 17-22 de set met 19-25 winnen.

Ook in de derde set kwam VTC Woerden na een 7-7 tussenstand op voorsprong. Een voordelige marge van drie punten (11-14) was bij 16-16 echter weer verdwenen. US D3 gaf zich niet gewonnen, verweerde zich kranig, maar telkens als het er echt op aankwam maakten de bezoekers het verschil. De derde set was met 20-25 een prooi voor de nummer vier van de ranglijst.

In de vierde set vocht US D3 voor de laatste kans om te ontkomen aan de eerste 0-4 nederlaag van het seizoen. De thuisploeg kwam met 6-5 voor, maar moest daarna via 7-10, 15-18 en 17-21 met 18-25 het hoofd buigen voor de Woerdense formatie.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, trainer coach VTC Woerden dames 1.