1AD: Twents tranendal in de Achterhoek

VoV, 15-04-2018. 8:27 uur. Al zal de teleurstelling bij de ene Twentse ploeg in de Eerste Divisie bij de dames heel veel heftiger zijn geweest dan bij de andere, maar dat terzijde. Figuurlijk gesproken was het een waar tranendal voor Dynamo (4-0 verlies tegen Dash), Rivo (4-0 verlies tegen WSV) en Krekkers (3-1 verlies tegen VCV Varsseveld). Voor twee van de zes teams was het een uiterst succesvolle / rampzalige dag.  WSV nam als puntgelijke koploper voor deze speelronde vier punten afstand van mededinger Krekkers.

Krekkers werd in varsseveld gevloerd en leed een pijnlijke 3-1 nederlaag. Na de 2-0 achterstand in sets (25-18 en 25-23) gloorde er weer hoop toen de derde set met 19-25 werd binnengehaald. Dat bleek ijdele hoop, de 25-18 kwam hard aan.

WSV profiteerde maximaal door Rivo in vier sets naar een 4-0 nederlaag te spelen. De ploeg uit Rijssen kreeg 18, 17, 20 en 21 punten mee.  Dynamo leed voor de tweede week op rij een nederlaag zonder setwinst. Dash wilde zich thuis nog éénmaal bewijzen en won met 25-16, 25-22, 26-24 en 27-25.  En om het Twentse tranendal helemaal compleet te maken op deze zaterdag, DeVoKo degradeerde definitief.

Tegen Set-Up ’65 II was er voor de Denekampers een 2-3 nederlaag, waarmee de gang naar de Tweede Divisie een feit is. De via goed spel verkregen 2-0 voorsprong in sets kon de ploeg van Paul op de Weegh daarna niet in wedstrijdwinst omzetten.  Set-Up herstelde zich en het zat de gasten in de vierde (26-28) en vijfde (14-16) set ook niet tegen.

De Bevers wonnen uit bij Tjoba met 2-3.  Theoretisch kunnen de Bevers nog op de p/d plaats komen, door zelf volgende week met 4-0 te winnen en als Rivo met 4-0 verliest. Maar de ploeg ziet af van p/d spelen en kunnen we dus ook als gedegradeerd aanmerken. Tegen Tjoba werd een 1-2 voorsprong in sets (25-19, 25-27, 20-25) in de vijfde set, na 25-22 in de vierde, met een hele duidelijke score van 9-15 in winst omgezet.

VC Zwolle II behaalde een 3-2 zege op Sudosa – Desto. Ook hier werd de tiebreak met groot verschil (15-9) beslist, nadat beide teams daarvoor twee sets hadden gewonnen. Via 25-22, 19-25, 25-15 en 18-25.

Koploper WSV heeft met nog één wedstrijd te gaan 78 punten, Krekkers heeft er 74. Aanstaand weekend moet Krekkers dus met 4-0 winnen van WSV om de titel binnen te halen.