Hands-UP / VVC pakte 1 punt van koploper

VoV, 06-11-2018. 6:07 uur. Na een pauze van twee weken mochten de dames van Hands-Up / VVC-Vught weer eens aan de bak. Twee weken waarin we toch stiekem gehoopt hadden dat de ziekenboeg langzaam zou leeg stromen. Helaas, niets was minder waar. Sanne en Sofie waren nog steeds niet inzetbaar. En ook Dana meldde zich ziek af voor de wedstrijd. Daarbij kwam ook nog het vertrek van Hymke. Zij is voor een aantal weken op een stage in het buitenland. En hoewel Kimberley weer hersteld is, was van haar niet te verwachten dat ze op 100% van haar kunnen zou kunnen spelen.

Om er toch voor te zorgen dat er genoeg speelsters waren om überhaupt aan de wedstrijd te mogen beginnen, was Marloes bereid gevonden om de gelederen te komen versterken. En Stefanie en Lisa van dames 2 spoedden zich na hun eigen wedstrijd, in Berlicum, naar Vught om de opengevallen gaten op te vullen. Met hangen en wurgen dus acht speelsters voor de wedstrijd tegen de koploper, ODI uit Oost-, West- en Middelbeers.

En dat ODI niets voor niets de ranglijst aanvoert, lieten ze vanaf het begin zien. Als een goed geoliede machine werd vanaf het begin van set 1 serverend en aanvallend zoveel druk gezet op de onze dames, dat die meteen tegen een ruime achterstand aankeken. Een achterstand die er voor zorgde dat de 1e set met 12-25 naar ODI ging. De 2e set leek veel op de 1e, met dat verschil dat Hands-Up/VVC-Vught iets meer tegenstand wist te bieden. Met een 17-25 verlies als gevolg.

De 3e set begon met wat omzettingen aan de kant van Hands-Up/VVC-Vught. Die zorgden ervoor dat men de eerste helft van de set redelijk gelijk opging met ODI. Totdat ODI in één servicebeurt een gat wist te slaan dat groot genoeg was om de 3e set met 14-25 binnen te slepen.

En toen kwam de 4e set. De altijd moeilijke set voor het team dat al met 3-0 voor staat. En dat was dit keer ook voor de dames van ODI het geval. De dames van Hands-UP/VVC-Vught gingen er vanaf het begin met een ware “de dood of de gladiolen” mentaliteit tegenaan. ODI was geen schim meer van zichzelf en had geen antwoord op het spel van de tegenstander. Voordat ze het wisten keken ze tegen een achterstand van tien punten aan.

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met 25-14 bleef dit punt in Vught. Blijdschap bij de dames van Hands-Up/VVC-Vught dat ze toch nog tot dit resultaat wisten te komen. En hoopvol richting de volgende wedstrijd. We gaan dan, met mogelijk een iets minder volle ziekenboeg, naar Ouderkerk aan de IJssel om tegen Voleco te proberen het puntentotaal in de dubbel cijfers te krijgen.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up / VVC – Vught. Foto Rudy van ’t Rood.