CL: Winst Stoltenborg met Lódz

VoV. 08-11-2018. 5:57 uur. Budowlani Lódz, de Poolse ploeg van de Nederlandse spelverdeelster Femke Stoltenborg heeft gisteravond thuis in de vierde voorronde van de Champions League tegen ASPTT Mulhouse goede zaken gedaan. Lódz won met 3-1, het was bijzonder spannend en erg nipt in de eerste twee sets (27-25 en 29-27), daarna was Mulhouse de betere ploeg (22-25), maar met een scorend goed op dreef zijnde Jovana Brakocevic en een veel lager foutenlast pakte Lódz de vierde set en dus de wedstrijd

De thuisploeg kwam in de eerste set van een 15-17 achterstand terug naar 20-18 en 23-21. Het Franse Mulhouse was er op 25-25 naast, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg in de finale de winst in eigen huis hield.

In de tweede set ging Mulhouse bij het begin van de big points nog met 18-22 aan de leiding, maar kon opnieuw de beslissende punten niet maken. Stoltenborg miste door een netfout een dot van een kans op de 22-23 stand, in plaats daarvan werd het 21-24. Na de time out op 23-24 blokkeerde Brakocevic Lodz naast Mulhouse, Mulhouse miste setpoints op 25-26 en 26-27, Lódz maakte daarna opnieuw een serie van drie punten voor de setwinst.

Set drie ging naar de bezoekers, nu lieten ze zich de 17-21 voorsprong in de finale niet meer afpakken, al maakte Gabriela Polanska het nog even spannend toen ze de 21-23 en 22-24 tegen de vloer sloeg. Het werd 22-25 voor de Franse ploeg. In wat de laatste set zou worden had Lódz de zaakje weer goed op orde. Een betere eigen score en een hoge aanvallende Franse foutenlast maakten het verschil. Via 16-11 en 21-14 werd de 25-17 de duidelijkste setwinst van de avond.

De return in Mulhouse is op 13 november en dan al blijken wie zich voor poule C, met o.a. Novara van Celeste Plak, weet te plaatsen.