VVU geniet met volle teugen van bekerzege

VoV, 30-11-2018. 13:38 uur. We hadden al weken zin in deze wedstrijd en donderdag 29 november om 20:00 uur mochten we dan ook ein-de-lijk het veld op om de bekerwedstrijd te spelen tegen de meiden van FAST.  Voor de wedstrijd begon had onze assistent trainer Wouter nog een mooi filmpje. Hierop wenste een aantal bekenden ons veel plezier en succes toe. Dit leidde tot veel gelach, een traan en ook wel wat schaamrood op de kaken bij een speelster waarvan we de naam niet gaan noemen.

Met een brede lach op ons gezicht begonnen we aan de wedstrijd. Lisa, Bianca, Emma V., Nienke, Lisanne, Emma R. en Leanne mochten beginnen. De eerste set begonnen we erg goed. De pass was goed, de aanvallers speelde netjes en de blokkering pakte veel blokjes. Aan het einde van de set hadden we helaas een klein dipje waardoor we de set net aan met 20-25 verloren.

De tweede set begonnen we weer met goede moed en vooral heel veel zin. Serverend waren we erg sterk en zetten de meiden van FAST onder druk. We wonnen de set uiteindelijk met 25-19. De 3e set startten we niet goed. We stonden passend onder druk en er werden een aantal slordige foutjes gemaakt. Lobke kwam er in voor Leanne en Jesca mocht Emma V. vervangen. Judy kwam er een aantal keer in voor de serve, met succes. In de loop van de set werden we steeds beter, echter was de achterstand al te groot en verloren we met 18-25.

Set 4 waren we niet te stoppen. Serverend waren we heel erg sterk, maar ook verdedigend, passend, blokkerend en aanvallend liep het lekker. Oftewel, we domineerde deze set volledig en wonnen met 25-13! Op naar de 5e set, de sfeer zat er lekker in. Ook mede dankzij het fantastische publiek (en hooligans). Met een stand van 8-6 voor, wisselde we van kant. Daarna had FAST weinig meer in te brengen. Met een eindstand van 15-8 pakte we de set en wonnen dus de bekerwedstrijd met 3-2.

Wat hebben we onwijs genoten van de wedstrijd, het publiek en stiekem ook wel het bier onder de douche. Op 5 januari 2019 mogen we tegen Sudosa – Desto of Sliedrecht voor de kwart finale. Maar eerst volgende week voor de normale competitie tegen de koploper Donitas uit Grün. Komen jullie weer kijken?

gh @ VoV, verslag van Leanne Verdonck, VVU dames 1.