Krekkers wint thuis derby van Set-Up II

VoV, 01-04-2019. 10:09 uur. Na de dramatische wedstrijd tegen VCV Varsseveld , waren we erop gebrand om thuis in onze eigen Haambrink een goed resultaat neer te zetten. Na een week hard trainen waren we er klaar voor en om klokslag half 5 was de eerste serve een feit.

Het begin van de eerste set was voor ons (6-3). Deze voorsprong wisten we vast te houden, totdat Set-Up terug kwam door een goede serve serie (13-12). Vanaf dat moment werd het stuivertje wisselen, beide teams maakten hun punten. Het werd een spannend einde van de eerste set, wij wisten aan het langste eind te trekken en haalden met een mooie aanval de setwinst binnen 25-23.

De tweede set was gelijk weer strak vanuit onze kant, door een goede serve en alertheid aan het net stonden we al gauw op een 6-1 voorsprong. Helaas konden we er niet lang van genieten, want de dames uit Ootmarsum bleken ook goed in serveren te zijn. De voorsprong werd steeds kleiner (9-7) en op een gegeven moment waren wij het even helemaal kwijt. We keken tegen een achterstand aan van 13-15. We moesten in de achtervolging en dit lukte door een goede serve serie. We kwamen langszij en wisten de setwinst binnen te halen 25-21.

De derde set ging vanaf het begin gelijk op, totdat Set-Up ons compleet onder druk zette en we allerlei fouten maakten. De achterstand was opgelopen tot 8-13. Het gat van vijf punten leek eerst maar niet kleiner te worden, maar opeens ging de knop om en kwamen we weer terug in ons eigen spel. Door keihard te werken voor elkaar en mooie punten te scoren wisten we ook deze set binnen te halen 25-23.

De vierde set was een set met slordigheden aan beide kanten. Dit leverde vele lange rally’s op met soms bijzondere punten. De hele set ging gelijk op. Op het einde hadden de dames uit Ootmarsum nog net wat extra energie over om het laatste puntje mee te nemen.

Op naar volgende week zaterdag dan spelen we tegen de dames uit Zwolle.

gh @ VoV, verslag door Anouk van der Wal, ass. trainer coach Krekkers D1. Foto Jan van den Noort.