Zege Mulhouse met Baijens op vrijdagavond

VoV, 09-11-2019. 13:07 uur. Gisteravond werden er in de Franse Eredivisie al drie wedstrijden gespeeld. Één bij de dames en twee bij de heren. In alle drie was Nederlandse inbreng, er was zelfs een stunt!

Bij de dames speelde koploper Mulhouse uit bij Mougins, de nummer voorlaatst in de stand. De ploeg van Indy Baijens had aanvankelijk geen problemen om de drie punten mee naar Mulhouse te nemen. Er stond via 18-25 en 12-25 een vlotte 0-2 op het scorebord. Op de 19 en 20 eigen punten van Mulhouse in deze sets had de thuisploeg geen effectief antwoord.

Vanaf de derde set werd het anders. Bij de meetpunten lag Mougins met 16-14 en 21-20 voor en kon de winst met 25-22 binnenhalen, waarna een spannende vierde set volgde. Vier punten achterstand bij het ingaan van de big points (21-17) maakte Mulhouse ongedaan en won nipt met 24-26.

Indy Baijens bleef na haar invalbeurt in de tweede set in de derde en vierde in de basis staan. Ze scoorde 6 keer, vier keer aanvallend (67%) en 2 aces.

De stunt gisteravond werd afgeleverd door Paris Volley van Robin Overbeeke, die met zijn ploeg uit met 0-3 won bij koploper Sète. Setstanden 20-25, 18-25 en 24-25. Overbeeke scoorde 10 keer, zijn ploeg maakte het verschil blokkerend (6 om 13 punten) en via een lagere foutenlast (22 om 14). Paris is de nummer 9 in de stand.

Ewoud Gommans won met Chaumont met 2-3 bij Nice. Chaumont kwam met 0-2 voor via 13-25 en 27-29, verspeelde die voorsprong via 25-19 en 26-24 ook weer maar trok de tiebreak daarna wel naar zich toe met 11-15. Gommans stond de eerste twee sets in de basis, hij scoorde 3 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Mulhouse.