Vizier op volleybal

 

De strijd om de KP-tickets (m) gaat verder!

VoV, 05-02-2021. 11.36 uur. Ook in de Eredivisie bij de mannen komt voor een aantal teams de finish van het reguliere seizoen al in zich. Zoals voor Lycurgus dat er na dit weekend al 7 van de 9 wedstrijden op heeft zitten, en ook Dynamo, VoCASA en ZVH zijn na dit weekend al op twee derde van het totaal.

Dan wordt het voor de twee teams die zich met Lycurgus en Dynamo willen plaatsen voor de kampioenspoule langzaam tijd om spijkers met koppen te slaan, waarbij wij er gezien de huidige stand en de nog te spelen wedstrijden van uitgaan dat de top 2 het ticket zo goed als zeker op zak heeft. Er moeten wel hele gekke uitslagen en stunt weekenden volgen om daar een streep door te halen.

De stand per heden is:

  • 01. Amysoft Lycurgus 6-15
  • 02. Draisma Dynamo 5-14
  • 03. VoCASA 5-7
  • 04. Active Living Orion 3-6
  • =================
  • 05. Sliedrecht Sport 4-6
  • 06. Taurus 4-5
  • 07. ComputerPlan VCN 3-4
  • 08. TTP 4-3
  • 09. RECO/ ZVH 5-3
  • 10. Bielderman Koetsier/ SSS 3-0

Koploper Lycurgus versterkte zich deze week nog met de Australische international Thomas Douglas-Powell, die is aangetrokken voor de passer loper positie en een contract tot aan het eind van het seizoen tekende. Omdat Auke van der Kamp met een blessure kampt en de bezetting van de p/l positie erg krap is. Douglass-Powell heeft inmiddels een werkvergunning en is tegen Orion al inzetbaar.

Orion vs. Lycurgus waren in het verleden altijd memorabele partijen, waarvan de uitslag voor de tijd een grote gok was. Orion verraste Lycurgus menig keer in Groningen en omgekeerd was het ook regelmatig het geval. Zeker is wel dat Orion van de achtervolgers goede zakendoet als ze de volle buit aan punten pakken. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Dynamo speelt thuis tegen ZVH.  Vorige week was er voor de Apeldoorners een nipte zege tegen Taurus, waarmee de serie van 25 gewonnen wedstrijden achter elkaar in de Eredivisie een positief vervolg kreeg. Dit weekend rekent de Dynamo fan op de 27ste. Het zal zaak zijn het bezoekende ZVH, voorlaatste in de stand, niet te onderschatten en vanaf het begin scherp te zijn, zodat de tegenstander meteen weet dat er niets te halen valt in Omnisport. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Het Talent Team heeft net als SSS een druk weekend voor de boeg. Eerst speelt TTP zaterdag thuis tegen Sliedrecht Sport en de dag erna komt SSS op bezoek. Sliedrecht gaat uiteraard voor plaatsing bij de top 4, om bij VoCASA en Orion in het spoor te blijven kunnen ze zich geen puntverlies veroorloven.

TTP speelt zondag tegen SSS, dat de eerste zege van het seizoen zal willen bijschrijven. Al kan het ook zomaar de tweede worden als ze zaterdag het thuisvoordeel tegen VoCASA in winst kunnen omzetten. Het wordt voor VoCASA sowieso een spannend weekend, want lukt het ze om de positie in de top 4 vast te houden of gaan Orion, Sliedrecht Sport en wellicht ook nog Taurus hen voorbij. Ze hebben het in eigen hand, en dat is wel zo prettig!

TTP vs. Sliedrecht begint om 14:30 uur. Op dezelfde tijd wordt er zondag voor TTP vs. SSS aangefloten.

De laatste partij is VCN vs. Taurus. Een duel der middenmoters, die echter allebei een hogere positie nog duidelijk in beeld hebben. Het puntenverschil met de boven hen staande teams is verwaarloosbaar, al is dat natuurlijk kolde, want één puntje verschil kan een wereld van verschil betekenen als het op de afrekening aankomt.

Debutant VCN verdedigt de ongeslagen thuisstatus en zal dat met verve willen doen na de 3-0 nederlaag vorige week uit tegen VoCASA. Taurus zal de tank vol vertrouwen hebben zitten gezien hun nipte thuisverlies tegen Dynamo. De wedstrijd begint om 17:45 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.