MTV Stuttgart naar finale in Duitsland.

VoV, 01-04-2021. 19:07 uur. De finale om de landstitel in Duitsland gaat tussen SC Dresden en MTV Stuttgart. SC Dresden had zich gisteren via de tweede zege op SC Potsdam geplaats. MTV Stuttgart wist via een zege op Schwerin een beslissende derde wedstrijd af te dwingen, dat duel werd vanmiddag in Stuttgart gespeeld.

MTV Stuttgart was net als gisteren met 3-0 te sterk voor Schwerin. In de eerste set was Stuttgart duidelijk de beste ploeg. De 7-3 en 10-5 voorsprong werd uitgebreid tot 23-13. Schwerin dwong op 23-16 een time out af bij Stuttgart. Stuttgart maakte daarna de set met 25-16 af.

In de tweede set waren de verschillen in tussenstanden tot aan de big point niet groot. Met 8-6, 13-10 en 17-15 ging de thuisploeg steeds aan de leiding. Op 19-17 ging Stuttgart, dat nog zonder de geblesseerde Juliƫt Lohuis speelde, de time out in. Hetzelfde deed de ploeg op 21-20. Stuttgart liep uit naar 23-20, Schwerin kwam terug naar 23-22, maar kreeg vervolgens de punten voor het 25-22 verlies tegen.

In de derde set ging het tot 14-13 gelijk op. Met een serie van zes punten sloeg Stuttgart vervolgens een grote kloof naar 19-13. Schwerin kwam terug naar 21-18, daarna lukte het Stuttgart met een driepunter op matchpoint bij 24-18. Schwerin wist nog een keer een serie neer te zetten (24-21). Daarna kon Stuttgart de zege binnenhalen.

Hester Jasper kreeg geen speeltijd, Femke Stoltenborg had bij Schwerin een invalbeurt en Nicole Oude Luttikhuis scoorde tijdens twee invalbeurten twee keer. In de eigen score had Stuttgart een 59 om 45 score voordeel.