Team Keemink werkte 10 setpoints in één set weg

VoV, 15-02-2022. 5:25 uur. In Tsjechië was er succes voor de aldaar spelende drie Nederlanders en hun teams, Drie keer een zege, de van Solkema ’s wonnen via vijfsetters, Wessel Keemink pakte met zijn ploeg de winst in vier sets.

Karlovarsko en Beskydy hadden er in de tweede set heel lang voor nodig om te bepalen of het 1-1- of 0-2 zou worden. Na de 13-25 in de eerste set kwam er bovenop de normale lengte van de tweede nog een tiebreak lengte bovenop. Tien setpoints kreeg de thuisploeg en kon er niet één van benutten. Karlovarsko scoorde na hun zesde setpoint op 38-39 de beslissende 38-40 voor de 0-2 stand. De volgende set was voor Beskydy (25-22) en daarna vond de ploeg van Keemink het mooi geweest en pakte via 13-25 de 1-3 zege.

Keemink stond vier sets op spelverdeling en scoorde zelf 4 keer. Twee keer via een aanval, 1 ace en 1 blokpunt. Zijn team haalde een aanvallend scoringspercentage van 52% t.o.v. 40% van de tegenstander.

Gijs van Solkema had met Kladno vijf sets nodig voor de winst tegen Odolena Voda. Na 25-17 en 17-25 kwam Kladno via 25-23 op 2-1, die echter door de gasten met een zeer ruime 12-25 ongedaan werd gemaakt. In de vijfde set was de winst met 15-12 voor Kladno. Van Solkema scoorde 4 keer, 2 keer blokkerend, 1 ace en 1 aanvallend punt liet hij noteren. Zijn ploeg haalde een aanvallend scoringspercentage van 48% t.o.v. 50% van de tegenstander. Vooral blok (11 om 6) en aces (7 om 2) maakten het voordelige verschil voor hen.

Usti van Rik van Solkema won uit met 2-3 van Lvi Praag. De gewonnen sets gingen steeds met twee punten verschil naar Usti. De eerste met 23-25, de derde met 24-26 en de tiebreak met 17-19. Verloren werden de andere sets met 25-15 en 25-21. Van Solkema scoorde 18 keer en zijn ploeg was met 8 om 18 blokpunten vooral blokkerend goed op dreef.

In de stand gaat Budejovice met 49 punten op kop. Kalovarsko heeft er 48, Kladno is derde met 39 en Usti zevende met 25 punten. Alle teams speelden 19 wedstrijden.