Ahyi en van Schie lijden 0-3 nederlaag in CL

VoV, 15-01-2021. 5:35 uur. Roeselare van Michiel Ahyi en Stijn van Schie waren met een 2-3 uitzege bij Friedrichshafen goed aan Poule A in de Champions League begonnen, gisteravond kregen ze de Poolse kampioen Jastrzebski Wegiel (ZAKSA) op bezoek. En dat was een tegenstander, waar de Franse spelverdeler Benjamin Toniutti voor de set ups zorgt, van een ander kaliber.

Roeselare leed een 0-3 nederlaag via de setstanden 18-25, 20-25 en 23-25. In de eigen score ontliepen de teams elkaar helemaal niet zoveel (44/ 48), het was voornamelijk de foutenlast (27/ 17) die het verschil maakte. Michiel Ahyi scoorde 17 keer, Stijn van Schie liet er 2 noteren.

In de eerste set zag Roeselare een 12-10 voorsprong via een serie van vijf punten bij 12-15 verloren gaan, daarna werd de 16-18 een 16-21 achterstand, die de Poolse ploeg met een 2 om 4 score naar de finish bracht.

In set twee een soortelijk verloop. Roeselare ging met 10-7 aan de leiding, vervolgens nam ZAKSA met 10-11 over en liep uit naar 13-19 om met 20-25 af te sluiten.

In de derde set ging het tot 13-13 gelijk op, de gasten hadden bij 17-20 een beslissend aantal punten als voorsprong, hielden dat tot 20-23 vast en pakten daarna met twee punten verschil de derde set en de wedstrijd met 0-3.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Ahyi valt aan.