Anna Mebus MVP van de Week, zege team Nikki van der Veen

VoV, 30-11-2022. 6:02 uur. In Griekenland was er een mooie zege voor AO Lamias, de ploeg van spelverdeelster Anna Mebus. Het werd een 3-2 zege voor haar team tegen Markoupoulo, mede door haar inbreng, die haar de titel MVP van de Week opleverde en waarmee ze als spelverdeelster in het Team van de Week kwam.

Anna Mebus scoorde 10 punten, 3 blokpunten en 3 aces en daarnaast nog 4 doortikballen, waarmee ze tevens het matchpoint verzilverde. De eerste en vierde set waren met 25-27 en 18-25 voor Markoupoulo, de overige drie gingen met 25-16, 25-17 en 15-11 naar AO Lamias, dat nu 9de (7-7) staat.

Maret Grothues won met Panathinaikos met 3-0 (17, 18, 21) van Thesis. Zij scoorde 10 keer. Panathinaikos is de nummer 4 in de stand (7-15), Lamias staat 9de (7-7)

Op Cyprus speelde Nikki van der Veen gisteravond met Lemesos tegen het nog puntloze Dikefalos Geriou. Zij won met 3-1 via de setstanden 25-15, 17-25, 25-23 en 25-18. Nikki van der Veen scoorde 5 keer, ze stond tot en met de derde set in de basis, in die set werd ze gewisseld en kwam niet meer terug.

Haar team maakte in de eerste set van 19-15 in een ruk 25-15, in de tweede set werd een 15-16 achterstand een 15-21 achterstand en 17-25 verlies. In de spannende derde set kon Lemesos van 16-22 achter terugkomen naar 23-22 en met 25-23 winnen. En in set vier namen ze een 15-4 voorsprong die via 17-15 en 22-15 uitmondde in 25-18 winst.

In Duitsland behaalde Lüneburg, morgen de tegenstander van Lycurgus in de CEV Cup, in de Bundesliga een 3-1 zege op Giesen. De eerste set werd nipt verloren (25-27), de laatste nipt gewonnen (26-24). Daartussen was Lüneburg met 25-21 en 25-17 wel duidelijk de betere ploeg. Auke van der Kamp scoorde 3 keer voor de thuisploeg.

Luuc van der Ent verloor met Düren met 3-0 bij Friedrichshafen. Via de setstanden 25-22, 25-14 en 25-23. Van der Ent stond twee sets in de basis en maakte 2 punten.  Met 15 om 2 blokpunten had Friedrichshafen heel veel voordeel aan het net.

BR Volleys is de ongeslagen koploper in Duitsland (8-24), Lüneburg is derde (6-14) Herrsching van Stijn van Tilburg vierde (7-13) en Düren vijfde (7-11)

In Polen was er een 2-3 zege van ZAKSA bij Belchatow. De bezoekers konden met 23-25 de 1-0 en 2-1 achterstand ongedaan maken, waarna ze de vijfde set met 9-15 wonnen. Dick Kooy scoorde 22 keer voor Belchatow, Twan Wiltenburg, die bij ZAKSA  in de eerste twee sets in de basis begon, kwam tot 1 punt.

Niels Klapwijk verloor met Warszawa met 3-0 (22, 23, 19) bij Zawierci. Hij scoorde 8 keer. En Olsztyn van Robbert Andringa moest de zege met 2-3 aan het bezoekende Suwalki laten. Via 23-25 in de vierde en 18-20 in de vijfde set namen ze de twee punten mee. Andringa scoorde 13 keer. Totaal 29 foutserves waren er te veel om de 84 om 73 eigen score winnend te laten zijn. ZAKSA staat 4de, Belchatow 8ste, Warszawa 10de en Olsztyn 11de.

In Zuid-Korea moest Thijs ter Horst met Kepco gisteravond alweer het veld op voor hun uitduel tegen de Blue Fangs. Kepco won het uitduel met 2-3 na een 0-2 voorsprong. Met 9-15 pakten ze de beslissende vijfde set. Thijs ter Horst was weer de topscorer met totaal 38 punten bij een scoringspercentage van 58%, Kepco staat nu derde, een puntje achter de nummer twee.

En in Tsjechië zijn het ook drukke tijden voor Liberec, de ploeg van Hyke Lyklema. Ook haar team speelde gisteravond alweer. Opnieuw tegen het Oekraïense Dnipro.  Het werd een 3-1 nederlaag via de setstanden 23-25, 25-14, 25-18 en 25-21. Hyke Lyklema had in de vierde set een invalbeurt, in de sets daarvoor begon ze in de basis. Liberec staat 4de.