Vizier op volleybal

 

Drie midweekse duels in Eredivisies (v en m)

VoV, 30-11-2022. 6:13 uur. Vanavond om 20:00 uur speelt Eurosped uit tegen VC Zwolle, een van hun vele doordeweekse wedstrijden en dus alweer een uitwedstrijd.

In de eerste helft van het seizoen spelen ze bijna alles uit. Dit is een zwaar programma, maar het betekent wel dat in de tweede helft van het seizoen bijna alle wedstrijden in het Punt te Vroomshoop gespeeld zullen worden.

Afgelopen zondag speelde Eurosped pas de tweede thuiswedstrijd van het reguliere seizoen, tegen Apollo uit Borne. Ploeg en staf werken hard om eindelijk hun eigen niveau te kunnen laten zien. Er zijn een aantal dingen aangepast in het team, blessures en ziektes geweest, maar ze zijn erop gebrand om vanavond de punten mee naar Vroomshoop te nemen.

Twee keer speelde Eurosped in de voorbereiding tegen VC Zwolle, een keer werd er met 2-1 gewonnen en de andere wedstrijd verloren ze met 3-1. Zwolle is een team met lange meiden en een hoog blok.

Eurosped: “De wedstrijd die we met 2-1 hebben gewonnen hebben wij hen passend onder druk gezet, dus we weten wat ons te doen staat. Met druk serveren, vaak resulteert dat in een iets hogere foutenlast, maar dat zullen we moeten accepteren. Als wij Zwolle weer passend onder druk kunnen zetten dan zullen we zeker een stap dichterbij de winst zijn in vergelijking met afgelopen wedstrijden.

Zwolle heeft afgelopen wedstrijden punten gepakt en hopen hun winnende reeks door te kunnen zetten. Aangezien we ze al twee keer hebben getroffen in de voorbereiding, weten we wat we moeten doen om ze onder druk te zetten. Wij moeten zorgen voor een goede balans tussen plezier en focus, een balans tussen druk en foutenlast. Als dat allemaal op orde is, komen wij met drie punten richting Vroomshoop woensdagavond!”

Verder staat vanavond de noordelijke derby tussen VC Sneek en Sudosa-Desto op het programma. VC  Sneek staat vierde (8-15), de ploeg uit Assen bezet de zevende plaats (8-10) met maar een puntje achter de nummer zes, VC Zwolle.

In de Eredivisie mannen staat er ook één duel gepland. Sliedrecht Sport ontvangt SSS Barneveld, dat bij 0-3 of 1-3 winst de koppositie weer kan overnemen. Pikant detail, SSS trainer/ coach Paul van der Ven stapte aan het eind van vorig seizoen samen met zijn assistent over van Sliedrecht Sport naar SSS. Dat wordt dus een weerzien met vele oude bekenden in De Basis.

Koploper Dynamo staat op 11-27, VC Limax heeft 11-26 en SSS bezet met 10-25 de derde plaats. Sliedrecht staat zesde met 10-16.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Rudy van ’t Rood.