Apollo 8 in vijfsetter langs FAST

VoV, 04-12-2019. 4:46 uur. De dames van Apollo 8 boekten op zondag 1 december de vijfde overwinning in de eredivisie. In Borne was het team in vijf sets te sterk voor FAST uit Gennep en behoudt daarmee de derde positie op de ranglijst. Na de bekeroverwinning op Dros – Alterno werd de competitie thuis hervat tegen FAST uit Gennep. Een interessante ontmoeting omdat FAST de volgende tegenstander is in het bekertoernooi.

De eerste set werd nipt gewonnen door de bezoekers met 23-25. De thuisploeg herstelde zich in de volgende set prima en won deze met een ruime 25-17.

In de derde set had FAST aanvankelijk de overhand en ging bij de tussenstanden 8-12 en 13-16 ruim aan de leiding. Apollo knokte zich steeds terug (13-14) en kwam via twee aces van Carlijn Koebrugge (foto onder) op 16-16. Daarna maakte na 19-19 de serveserie van Esther Huls het verschil. De omloopscore van Ilona ter Avest zette Apollo op setpoint bij 24-18, met 25-19 werd de stand op 2-1 in sets gebracht.

Bij 24-20 in de vierde set, na tussenstanden 7-7, 12-12, 17-15 en 21-18 leek een 3-1 overwinning in de maak, maar via de drukvolle opslagen van Joska Fransen, 24-23 en 24-23 waren aces, knokte FAST zich naast en voorbij Apollo, dat met een ‘lobje uit’ de vierde set met 25-27 verloren zag gaan.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Apollo 8 pakte direct de voorsprong (5-2, 9-6, 12-9) en gaf deze niet meer uit handen. Met een ace zette teamcaptain Esther Huls haar ploeg op matchpoint, dat met een blok voor 15-10 werd verzilverd.

‘Vandaag moesten we alle zeilen bij zetten om de punten in Borne te houden’, zegt speelster Rinske Hofste. Het spel was niet altijd hoogstaand, maar we hebben als team keihard gevochten voor elk punt. Helaas benutten we de matchpoints in de vierde set niet, maar we weten ons terug te knokken in de vijfde set en trekken de wedstrijd daarmee over de streep’.

Trainer Bart Oosting vult aan. ‘In een wedstrijd, die zich aan beide kanten kenmerkte met pieken en dalen, boekten we een belangrijke overwinning. Daarmee behouden we onze mooie derde positie op de ranglijst. Ondanks een mindere fase in de eerste en de vierde set hebben we onze tegenstander goed onder druk gezet waardoor de overwinning verdiend was. Het was niet onze beste wedstrijd, maar met hard werken weten we de wedstrijd in vijf sets te winnen’.

Zaterdag 7 december speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Talentteam Papendal. De wedstrijd begint om 14.30 uur in de Van der Knaaphal in Ede. Op woensdag 11 december speelt Apollo 8 een midweekse competitiewedstrijd. In Borne komt Dros Alterno uit Apeldoorn op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

gh @ VoV, bron o.a. persbericht Apollo 8, foto’s Rudy van ‘t Rood.