ARBO Rotterdam/ FAST onderuit vs. VC Sneek

VoV, 10-01-2022, 5:41 uur.  ARBO Rotterdam/FAST heeft VC Sneek geen gemakkelijke zondagmiddag gegund. De volleybal eredivisionisten uit Gennep en Sint Anthonis verkochten hun huid duur maar slaagden er niet in de tegenstander punten af te snoepen. VC Sneek zegevierde in de Activiahal na vier sets met 1-3 (23-25, 21-25, 25-23 en 18-25).

Na de spetterende afsluiting van 2021 droomde de ploeg van trainer Ivo Martinovic van een nieuwe overwinning. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport verliep de voorbereiding op het treffen met de Friezinnen minder vlekkeloos. Door Coronaperikelen konden diverse speelsters niet alle trainingen meemaken, en zag Martinovic zich genoodzaakt zijn ploeg te wijzigen.

Desondanks hield ARBO Rotterdam/FAST zich staande in het gevecht met VC Sneek, dat in de heenwedstrijd nog een maat te groot was geweest. Pas na het bereiken van de big points verloor de thuisploeg de opponent uit het oog. Met 23-25 namen de bezoeksters met 0-1 de leiding.  De teleurstelling sprak in de tweede set aanvankelijk een woordje mee. Sneek stoomde door naar een 3-10 voorsprong voordat de thuisclub zich herstelde. ARBO Rotterdam/FAST sloop dichterbij en kwam via 16-16 op een 20-18 voorsprong. Sneek wist het tij te keren en zette het samenwerkingsteam uit Brabant en Limburg met 21-25 aan de kant.

Alsof ARBO Rotterdam/FAST tegenstander Sneek de spiegel voorhield werden de rollen in de vierde set omgekeerd.  De thuisploeg schoot uit de startblokken. Via 5-0, 9-2, 15-9 en 20-15 stoof het op de setwinst af. Die werd ondanks een Friese opleving met 25-23 bereikt.

In de vierde set werd duidelijk dat de thuisploeg de reserves moest aanspreken terwijl Sneek een versnelling hoger schakelde. Trainer Martinovic wisselde er op los maar het gaf zijn team niet de gewenste vleugels.  ARBO Rotterdam/FAST verloor de set met 18-25 en leed daarmee een eervolle 1-3 nederlaag.

Dinsdag weer: ARBO Rotterdam/FAST komt dinsdag weer in actie. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen Team22 op de rol. In de Activiahal is de virtuele koploper uit de Eredivisie Dames vanaf 19.30 uur de tegenstander. Het bondsteam dat min of meer het voorportaal voor Oranje is heeft de minste verliespunten. Met 25 punten uit negen wedstrijden kan Team22 koploper Sliedrecht Sport (33 uit 13) voorbijstreven. Het moet dan wel uit de vier inhaalwedstrijden minstens negen punten behalen.
De inhaalwedstrijd is dinsdag weer op livestream van Volleybal.nl te volgen.

gh @ VoV, bron PR-commissie ARBO Rotterdam/ FAST. Op de foto’s vabonabe: Roos van Wijnen (blauw shirt, 11) passeert het driemansblok van ARBO Rotterdam/FAST. In het midden herkenbaar Lisan Siemonsma.  Anlène van der Meer passeert het blok van Anne Heesakkers (14) en Michelle Koolen (6) en Anne Heesakkers (14) legt Lieze Braaksma (6) in de luren. Alle foto’s zijn van Jurgen Peters