Armixtos D1 sluit het jaar goed af met winst in Budel

VoV, 19-12-2023. 16:10 uur. Met een wat uitgedund, maar niet minder effectief team, hebben wij afgelopen zaterdag de verre reis naar Budel gemaakt.

We starten vandaag met Lisa en Maureen (mid), Luke en Masu (pl), Tessa (dia), Nikki (libero) en Puck (sv). Mascha (libero) trok een groen shirtje aan zodat ze eventueel de tegenstander omver kon serveren, Uma (midden) mocht onder andere de dia versterken en Esmee (sv) stond klaar voor de enkele of dubbele wissel. Want, “Iedereen kan volleyballen”, aldus Sandor  🙂

We starten met goede moed aan het begin van de set, de eerste helft gaan we gelijk op met Ledûb. Lisa maakt een mooi kill-block en na een service serie van Luke lukt het ons om wat meer punten achter elkaar te pakken en zo zorgen we voor een comfortabele voorsprong in de tweede helft van de set. Na een achterstand (13-20) weet Ledub in te lopen tot 20-23, maar weten wij uiteindelijk toch de eerste set te pakken met een eindstand van 20-25.

We startten de tweede set met dezelfde opstelling. Ledûb verzorgt een goede service, waardoor we achter komen te staan met 5-1. Met onze goede blokkering en een slimme aanval van Masu weten we de stand weer gelijk te trekken naar 12-12. De rest van de set gaan we gelijk op. Een dubbele wissel met Esmee en Uma op 21-20 geeft Uma meteen de kans om een mooi blok te maken. Helaas trekt Ledub aan het langste eind in deze spannende set, eindstand 26-24.

Ondanks het verlies van de tweede set, beginnen we weer fris aan de derde. Die begint met een lekkere ace van Masu. Door stabiel spel en een goede servicedruk zorgen we ook in de derde set weer voor een voorsprong van 8 punten. We winnen de derde set met 18-25!

Wij willen graag met 3 punten thuiskomen, dus dat betekent alles geven in die 4e set! Aan het begin van de set gaan we weer gelijk op met de tegenstander, maar halverwege pakken we weer een kleine voorsprong. De pass wordt goed georganiseerd door Nikki, waardoor we meer weerstand kunnen bieden tegen de service van Ledub. Als team zitten we lekker in de flow en dit resulteert in de winst van de laatste set met eindstand 21-25. Met een vroeg kerstcadeautje van 3 punten sluiten wij het jaar goed af! Fijne feestdagen iedereen!