ATC wint weer

VoV, 06-02-2020. 10:18 uur. Afgelopen vrijdag 31 januari speelde ATC heren 1 tegen VIPS uit Enschede. Door de winst afgelopen week was het team gemotiveerd om ook nu weer de volle winst te pakken. Coach Irma Boswerger had de beschikking over bijna de volledige selectie, Jim was afwezig. Daarnaast was Sake licht geblesseerd.
Met Klaas op spel en Michiel op diagonaal en de ervaren Martin en Roy op midden en in de passing Dick en Remco ging ATC van start.

VIPS een team met lengt is een geduchte tegenstander. Doordat ATC de druk in service hoog kon houden en profiteerde van de afgedwongen fouten van VIPS werd de eerste set met 25-23 gewonnen. Dick ‘hard hitter’ Hamming ramde de ballen er goed in. En Roy was zoals altijd stabiel op midden, Martin pikte veel ballen in het achterveld van de grond en Michiel was weer stabiel in de passing en Klaas verdeelde het spel gevarieerd. Remco stabiel in passen en verdediging (daarover later meer) zorgden dat VIPS tegen de achterstand aan keek.

In de 2e set bleef het team ongewijzigd staan. Bart die met verhuizen bezig was en druk met het maken van een koof is bleef nog op de bank terwijl hij normaliter de vaste spelverdeler is. De 2e set was rommeliger van ATC kant en ging de passing wat minder goed, toch bleef ATC koel en voerde met name service druk op en hierdoor de foutenlast van VIPS, winst van 25-19 in de 2e set.

In de 3e set kwam Bart op de spelverdeler positie en ging Klaas naar midden en Sake kwam voor Remco. En Martin kreeg rust. Bart bracht direct energie in het team en varieerde met verassende set ups waardoor ATC lekker bleef aanvallen en VIPS geen grip kreeg op het spel van ATC. Met 25-20 werd deze set gewonnen.

In de 4e set kwam Remco op de diagonaal voor de uitstekende spelende Michiel. En kwam Martin terug voor Roy die ondanks wat last van de knie weer bijna foutloos speelde. ATC rook de vijf punten en speelde wat makkelijker en toch werd het tegen de 18 punten nog spannend maar een kill blok van Remco en daarna goede aanvallen van Klaas, Sake, Martin en Dick trokken de set naar ATC.

De verdediging van ATC heren was bij vlagen goed, Remco verdedigde twee keer ballen met zijn gezicht. De defense van ATC was goed en hierdoor was ATC in staat punten te pakken.

Aankomende vrijdag naar Haaksbergen met een volledige selectie want Jim is er dan ook bij. En misschien heeft Bart Koofhof dan zijn koof ook klaar en kan hij vanaf set één starten.

gh @ VoV, verslag door Remco Paulsen, ATC Heren 1. Archieffoto.