FAST op karakter voorbij Talentteam

VoV, 06-05-2020. 9:57 uur. Een uitwedstrijd voor overwegend eigen publiek spelen op een midweekse dag. Het overkwam Eredivisionist FAST woensdagavond. Tientallen meegereisde fans van het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis steunden hun favorieten in de wedstrijd tegen Talentteam Papendal. In de Van der Knaaphal in Ede deed FAST met een 1-3 overwinning (17-25, 25-18, 22-25 en 20-25) goede zaken in de race om een plaats in de top zes van de Eredivisie.

Met een plaats in de top zes na achttien wedstrijden weet FAST zich na verzekerd van deelname aan de Kampioenspoule. In die strijd heeft het team van trainer Harmen Bijsterbosch alles in eigen hand. De belangrijke overwinning sterkt FAST zondag in de laatste (thuis)wedstrijd tegen Springendal Set Up’65.

Bijsterbosch zag zijn team betrekkelijk eenvoudig een 0-1 voorsprong nemen, door de eerste set met 17-25 te winnen. Het emotieloos spelende Talentteam Papendal dreef zijn trainer Avital Selinger tot wanhoop. De talenten maakten handenvol service- en netfouten.

Dat was in de tweede set anders. De thuisploeg beet meer van zich af en boog bij 8-11 de tussenstand om. In een wedloop waarin beide teams lang gelijk opgingen, trok Talentteam de achterstand om: 25-18.

Zou het dan toch? Zou FAST weer ten ondergaan tegen Talentteam Papendal? De ervaren ploeg uit Gennep en Sint Anthonis rechtte de rug en zich niet weer verrassen. In een spannende set trok FAST met 22-25 aan het langste eind. De vierde set werd na 17-17 beslist. Met 20-25 stelde FAST de 1-3 zege veilig.

Zonder de grote vorm maar met een fikse dosis karakter zette FAST een nieuwe stap naar de Kampioenspoule.

“We speelden niet goed maar toonden onze volwassenheid op de momenten dat het moest”, aldus een tevreden trainer Bijsterbosch.

FAST is na zeventien speelronden vijfde. De voorsprong op concurrenten Regio Zwolle Volleybal en Springendal Set Up’65 is drie punten. Zondag speelt FAST de laatste competitiewedstrijd tegen Set Up’65. Dan kan FAST de topklassering veiligstellen. Om Springendal Set Up’65 achter zich te laten heeft de ploeg van Bijsterbosch één punt nodig. Bij een nederlaag (1-3 of 0-3) voor FAST eindigen beide teams op 25 punten. Door deze score eindigt de Ootmarsumse ploeg op een beter setgemiddelde en passeert zij FAST.

Indien Regio Zwolle Volleybal zaterdag punten morst tegen Talentteam Papendal vallen de Overijsselse dames buiten de boot, en wordt de vijfde plaats de inzet van de wedstrijd tussen (dan al) twee geplaatste teams.

gh @ VoV, verslag van Jos Gröniger, PR-commissie FAST. Foto is van Jurgen Peters.