Vizier op volleybal

 

Aydin Masters, kwartfinale Penninga/Bouter

VoV, 18-05-2019. 5:43 uur. In het twee sterren toernooi van de Aydin Masters waren Bouter / Penninga geplaatst voor het hoofdtoernooi en speelden Boehlé / Boermans zich via twee kwalificatierondes ook naar de poulefase ervan.

Penninga / Bouter, als eerste geplaatst, speelden hun eerste poulewedstrijd tegen het Turkse duo Susam / Ozdemir, de eerste set werd een eenvoudige 21-14 zege, de tweede was wat lastiger maar werd ook met succes afgesloten. Via 21-19 pakten ze de 2-0 winst.

Het tweede duel kon ze rechtstreekse toegang geven tot de kwartfinale. Daarvoor moesten ze winnen van Winter / Hörl uit Oostenrijk. Opnieuw stond het BTN duo geen set af, met 21-17 en 21-19 pakten ze een plaats bij de laatste acht. In de kwartfinale wordt een ploeg uit Litouwen of uit Zweden de volgende tegenstander.

Boehlé / Boermans moesten het tegen het Italiaanse duo Ranghieri / Caminati opnemen in hun eerste poulewedstrijd. Het werd een 2-0 nederlaag voor het BTN duo. De eerste set ging met 21-15 ruim verloren, de tweede waren de teams wat meer aan elkaar gewaagd, maar trokken de Nederlanders met 21-19 toch aan het kortste eind.

Om in het toernooi te blijven was dus een zege in de verliezersronde in de poule noodzakelijk.  Toen de Nederlanders de 1-0 achterstand in sets (via 21-18) met een hele overtuigende 11-21 van het scorebord speelden leek dit ook te gaan lukken. Maar die goede winnende set  kreeg geen vervolg in de tiebreak, met 15-9 pakte het Turkse duo Mermer / Özbek het ticket voor de tussenronde, de zogenaamde Round of 12 en was de poule dus het eindstation voor Boehlé / Boermans.

Natuurlijk informeren we u hoe Penninga / Bouter verder presteren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.