B-Poule: Zeges voor PDK en Sliedrecht Sport.

VoV, 22-02-2024. 5:56 uur. In de B-Poule van de Eredivisie mannen werden gisteravond twee wedstrijden afgewerkt, waarbij de twee topteams en de twee teams op de onderste plaatsen tegen elkaar uitkwamen.

PDK Huizen speelde thuis tegen ZVH, dat vorige week verrassend een puntje pakte van SSS.  In het reguliere seizoen wonnen beide teams hun thuiswedstrijd. PDK met 3-1, ZVH met 3-0.

Bij deze ontmoeting ging de winst opnieuw naar de thuisploeg. PDK bleef ook nu met 3-1 via 21-25, 25-14, 25-22 en 25-21 aan de goede kant van de score. Vooral ook omdat ZVH 37 keer voor hen scoorde en ze zelf maar 19 punten weggaven. Blokkerend en serverend had PDK 6 punten voordeel (16 om 10) aanvallend 10 punten nadeel (43 om 53). Sjoerd Hoogendoorn (PDK) werd met 24 punten topscorer, Yvo Lunsing van ZVH maakte 16 punten.

PDK  kwam in de eerste set van 13-17 terug naar 17-18, maar kreeg toen een driepunter tegen die ze niet meer konden wegwerken. In set twee was de thuisploeg bij 16-5 en 23-12 heel hard op we om de stand gelik te trekken.

In de derde set werd een 8-11 achterstand door PDK veranderd in een 12-11 voorsprong, waarna het tot 18-18 gelijk opging. De serie naar 22-19 maakte vervolgens het verschil. En in set vier sloeg PDK zich na 13-13 naar 18-13 en won via 22-18 met 25-21.

Koploper VoCASA ontving Sliedrecht Sport, dat nog niet in actie kwam in de B-Poule. In Sliedrecht had VoCASA in het reguliere seizoen met 0-3 gewonnen, terwijl ze in Nijmegen een 1-3 nederlaag leden. Het kon dus alle kanten opgaan. Voor Sliedrecht Sport ging het de goede kant op, met een 1-3 zege via de setstanden 25-21, 22-25, 21-25 en 16-25.

In de openingsset kom VoCASA een 6-12 achterstand bij 13-13 ongedaan maken, bleef tot 17-17 gelijk oplopen met de gasten en kon toen de marge van vier punten maken (21-17) voor de setwinst. In set twee kwam VoCASA van 16-20 achter terug naar 22-22, waarna een driepunter van de gasten de set besliste.

Sliedrecht Sport maakte het verschil in de drie set van 9-10 naar 9-13. Die voordelige marge hielden ze met een puntje meer of minder vast en via 15-19 en 19-24 pakten ze met 21-25 de 1-2 voorsprong in sets. In de vierde en laatste set keek VoCASA bij 7-14 al tegen een hele ruime achterstand aan, die via 12-18 en 15-21 in een 16-25 nederlaag eindigde.

Blokkerend (9 om 5) en serverend (2 om 6) hielden de teams elkaar met 11 om 11 punten in evenwicht. Sliedrecht had echter de veel betere aanvallende score o.a. door veel punten van Marius den Hartog, die in totaal 29 keer scoorde. Bij VoCASA kregen Mathijs Apine, Niek Schiphof en Mees Blom een dozijn punten achter de naam.

De stand is nu:

• 01> Sliedrecht Sport 1-7
  • 02> VoCASA 2-5
  • 03> SSS 1-4
  • 04> PDK 2-4
  • 05> ZVH 2-2

Aanstaande zaterdag staan er opnieuw twee wedstrijden gepland. Beide beginnen om 20:00 uur. Dan heeft Sliedrecht Sport thuisvoordeel tegen SSS en ontvangt ZVH het Nijmeegse VoCASA.