Vizier op volleybal

 

CL: Volley Milano van Nika Daalderop wint in Polen.

VoV, 21-02-2024. 7:00 uur. Vero Volley Milano van Nika Daalderop speelde gisteravond in de kwartfinale van de Champions League de uitwedstrijd tegen LKS Commercecon Lodz in Polen. Na een enerverend bekerweekend voor de Coppa Italia, met verlies van de finale op zondag tegen Conegliano, was er weinig tijd om daarbij stil te staan en te herstellen. Op het programma stond meteen weer de reis naar Lodz.

Vero Volley Milano werd eerste in de poule, Lodz plaatste zich via de tussenronde voor de kwartfinale. De winnaar na twee ontmoetingen moet het in de Final Four opnemen tegen de winnaar van Stuttgart vs. Fenerbahce.

Paola Egonu, Myriam Sylla, Dana Rettke, Kara Bajema, Laura Heyrman en spelverdeelster Alessia Orro zijn net als Nika Daalderop topspeelsters in de selectie van Milano. Bij Lodz is de voormalige Italiaanse international Valentina Diouf de best scorende speelster.

De wedstrijd.  Na de 8-8 in de eerste set nam Vero Volley Milano afstand (9-15) en nam daarna geen gas meer terug. Via 14-20 werd het door o.a. scores van Laura Heyrman en Miriam Sylla (foto) 18-25.

In set twee waren de rollen volledig omgedraaid. Valentina Diouf zorgde ervoor dat haar ploeg in de wedstrijd bleef. Na de 7-6 en 10-6 liep Lodz uit naar 15-9 en 20-14. Spiegelbeeld standen ten opzichte van de eerste set. Met een serie van vijf maakten ze de set uit (25-14) en brachten de stand op 1-1.

In de derde en vierde set herpakte Vero Volley Milano, dat zonder Nika Daalderop speelde, zich. In beide sets namen ze meteen een forse voorsprong (2-8 in de derde, 1-8 in de vierde) en daarvan stonden ze weinig meer af. In de derde werd het na 13-18 een 18-25 zege, in de vierde na 8-17 een 14-25 winst.

Vero Volley Milano maakte het verschil voor een belangrijk deel in de blokpunten (3 om 14) en de foutenlast. Valentina Diouf scoorde 22 punten, bij Milano kregen Egonu en Sylla er 14 achter hun naam, Rettke 16 en Heyrman 12.

Vero Volley Milano heeft daarmee een uitstekende uitgangspositie om de kwartfinale te overleven. Aan twee sets hebben ze in de return genoeg.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV