Vizier op volleybal

 

Baijens volgt van Kerckhove op in België

VoV, 06-11-2019. 14:10 uur Afgelopen week deelde de Belgische bondscoach Brecht vanKerckhove de Belgische volleybalbond mede dat hij had besloten om zijn functie van bondscoach bij de Red Dragons beschikbaar te stellen. “Ik heb mijn eigen evaluatie gemaakt van de afgelopen zomer en ben tot de conclusie gekomen dat mijn manier van werken waarschijnlijk op de lange termijn wel effect zal sorteren, maar op de korte termijn is er een andere aanpak nodig.”

En omdat België net als Nederland begin januari in Berlijn het OKT speelt zijn resultaten op de korte termijn wel heel erg gewenst. Voormalig bondscoach Dominique Baijens (2012 – 2016) zal het stokje van Van Kerckhove overnemen en de Red Dragons gaan coachen tijdens dit OKT. “Baijens heeft de benodigde ervaring en kent de spelers.”

Tijdens het intercontinentale OKT afgelopen zomer in Rotterdam slaagde België er net als Nederland niet in om de USA achter zich te houden en zo plaatsing voor Tokyo te realiseren. Het continentale toernooi in Berlijn is ook voor België de laatste kans op het ticket. “Ik proef bij de ploeg de Olympische ambitie, daarom ga ik deze uitdaging nog aan” aldus Baijens.

gh @ VoV. Bron en foto CEV.