Vizier op volleybal

 

Bart Oosting: “Knappe teamprestatie Apollo 8”

VoV, 04-04-2021. Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale. Op zaterdag 3 april werd in Zwolle gewonnen met 1-3 van Regio Zwolle Volleybal.  Apollo 8 speelt op maandag 5 april, tweede Paasdag om 16:00 uur, de finale in het Groningse MartiniPlaza. Tegenstander is VCN uit Capelle aan den IJssel, dat met 3-1 van FAST won.

“We begonnen te afwachtend aan de wedstrijd’, vertelt trainer Bart Oosting. ‘Zwolle startte wel scherp en maakte gretig gebruik van de kansen die ze kregen. Met name op aanvallend gebied was het aan onze kant te eenzijdig. Dit werd in de tweede set langzaam beter en met hard werken bleven we in het spoor van onze tegenstander. Zoals vaker dit seizoen waren we boven de twintig punten effectief en wisten met winst in de tweede set de tussenstand in evenwicht te brengen. In de derde set begon het echt goed te lopen. Op alle fronten waren we ‘in control’ met ruime setwinst tot gevolg. Set vier was tot halverwege een waar volleybalgevecht waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden. Met hard werken en goede blokkering en defence maakten we het verschil. Een knappe teamprestatie’.

Midspeelster Carlijn Koebrugge: “We begonnen niet scherp genoeg, maar vanaf de tweede set waren we dit wel. We waren enthousiaster en voerden ons plan beter uit. Hierdoor wisten we ons niveau te halen. Dit gevoel moeten we vasthouden voor aankomende maandag’.

Het paasweekend staat in het teken van de nationale bekerstrijd. Op vrijdag 2 april speelde Apollo 8 in de kwartfinale een uitwedstrijd tegen streekgenoot Set-Up’65 in Ootmarsum. De Bornse eredivisionist wist in vier sets te winnen (1-3) en plaatste zich daarmee voor de halve finale die voor zaterdag 3 april op het programma stond. Tegenstander van die wedstrijd werd Regio Zwolle Volleybal. Zij versloegen Eurosped uit Vroomshoop.

Regio Zwolle Volleybal begon scherp aan het treffen tegen Apollo 8. Het team van Thijs en Bart Oosting keek steeds tegen een achterstand aan en wist niet langszij te komen. De winst ging met 25-20 naar de thuisploeg.

In de tweede set begon Apollo 8 scherp en pakte het een ruime voorsprong. Zwolle kwam sterk terug en kwam op gelijke hoogte. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het waren de bezoekers die aan het einde van de set toesloegen; 21-15 winst voor Apollo 8.

Het team uit Borne groeide in de wedstrijd en bracht vooral blokkerend het verschil. De thuisploeg kreeg steeds meer moeite om de bal bij Apollo 8 op de grond te krijgen. De derde en vierde set werden met ruim verschil gewonnen (19-25 en 17-25).

gh @ VoV, bron persbericht Apollo 8, Foto Jan Bredewoud.