Laudame Financials VCN tweede bekerfinalist

VoV, 04-04-2021. 4:00 uur. De mooie bekerdroom van FAST na de spectaculaire zege tegen Sliedrecht Sport duurde maar welgeteld één dag. In Capelle liet VCN die droom uiteenspatten ten gunste van zichzelf. Via een 3-1 zege met de setstanden 25-22, 14-25, 26-24 en 25-18.

Vorig jaar zorgde Laudame Financials VCN nog voor een enorme stunt door als Topdivisionist de bekerfinale te halen door o.a. de Eredivisionisten VC Sneek en Eurosped uit te schakelen. Dit jaar was de route aanzienlijk korter, slechts één zege brengt hen naar MartiniPlaza in Groningen na de bye tegen VC Sneek. Het team van Ivo Munter heeft zich dus nu opnieuw geplaatst voor de bekerfinale, een prestatie van formaat. Laudame Financials VCN won gisteren thuis met 3-1 van FAST.

VCN ging goed van start en won de eerste doorgang met 25-22. De verschillen in het middendeel van de set waren gering, (15-13, 17-16), maar beliepen bij de twintig puntengrens al vier punten (20-16). Anne Swart benutte een ‘dankjewel’ pass voor 23-21, via een foutserve kwam VCN op setpoint, dat met een kill-block werd verzilverd.

Na de verloren eerste set kwam FAST veel beter in haar spel en eigenlijk kwam VCN er in de tweede set helemaal niet aan te pas. Na de 9-9 namen de gasten afstand, sloegen zich naar 9-12 en 13-18 om met een hele duidelijke en ruime 14-25 de stand op 1-1 te brengen.

In de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd en deden maar weinig voor elkaar onder. Boven de twintig was het stuivertje wisselen met tussenstanden 21-20, 21-22, en setpoint bij 24-23, waarop Ivo Martinovic FAST naar de zijlijn haalde. Één punt later deed Ivo Munter dat ook. Laura Kerkhof scoorde 25-26, waarna een afgeblokte aanval van Maus Smeets VCN setwinst bezorgde.

In de vierde en laatste set nam de thuisploeg na de 9-9 in het middendeel van de set afstand naar 16-12 en 18-13. Elles Dambrink scoorde vlot een aantal mooie punten en hielp haar ploeg aan een 21-15 voorsprong. Bij FAST ging het energie kaarsje langzaam maar zeker een beetje uit, ze deden nog wel verwoede pogingen om zich terug in de wedstrijd te vechten, echter stond VCN dat niet meer toe. Via de 22-17 van Elles Dambrink, ze scoorde totaal 25 keer, werd het 24-18. Met een tikbal verzilverde spelverdeelster Lisa Vossen het matchpoint, dat VCN voor het tweede jaar op rij naar de bekerfinale bracht.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Peter Gommans.