Bekerfinale voor VC WIK Groot-Ammers D1

VoV, 12-02-2024. 5:22 uur. Houd 11 mei maar vrij, want wij staan in de bekerfinale!

Zaterdag was het alles of niets in de halve finale van de regionale beker. Winnen betekende het finaleticket voor 11 mei, verliezen met lege handen naar huis.

In Dordrecht stonden we tegenover Next Volley Dordrecht dames 2. De eerste confrontatie in de competitie was door de ploeg uit Dordrecht nipt gewonnen. We wisten dus wat ons te wachten stond.

Set 1 starten we sterk. We hebben de controle en bouwen daardoor een mooie voorsprong van vijf punten op. Op een stand van 14-19 wordt er aan onze kant een time-out genomen om weer even de rust te pakken en vervolgens de set binnen te halen. Vol enthousiasme en aanmoediging van het publiek weten we de eerste set met 18-25 binnen te halen.

Set 2 weet Next zich ook weer te herpakken. Deze set was spannender dan de eerste. Het gaat redelijk gelijk op, maar we weten de voorsprong te behouden. De scheidsrechter was de afspraak met de brillenwinkel ook vergeten, want waar hij de ballen uit zag, zagen wij de ballen in en ging het publiek los. Met wat wissels en time-outs halen we ook de tweede set binnen: 22-25.

Maar toen kwam de beruchte derde set. Hier had next zich weer helemaal herpakt en werd het niveau aan onze kant wat minder. We spelen wat lafjes en zijn niet meer zo scherp als in set 1 en 2. Ook met wissels en time-outs lukt het niet om bij te komen en wint next de set met 25-19.

Over de 4e set kunnen we een heel boek schrijven. We startten niet goed, maar weten het gat te dichten. Dit herhaalden we nogmaals. Libero van de tegenstander zat tussendoor nog een keer in het net, maar volgens de scheidsrechter was het de bal. Vervolgens werd er aan onze kant gewisseld op een stand van 22-23, maar ook dit keer door de scheidsrechter tegengehouden omdat het te laat aangevraagd zou zijn, terwijl de tweede scheidsrechter deze wissel wel toekende.

Onze assistent Remco was hier niet van gediend, ging verhaal halen en kreeg vervolgens een gele kaart, waarna deze direct werd opgevolgd door een rode. Wat betekende dat de stand zonder uitgevoerde wissel inmiddels 23-23 werd. Vervolgens was het elke keer van stuivertje wisselen. Op een stand van 27-28 in ons voordeel gaan we serveren. Next valt aan maar slaat de bal uit, wat betekende dat wij 11 mei de bekerfinale in Sliedrecht gaan spelen!

Dus voorzitter…… regel die bus maar vast naar Sliedrecht.

Publiek bedankt voor jullie fanatisme en enthousiasme. We zien jullie graag in groten getale terug in Sliedrecht waar wij het op zaterdag 11 mei om 15:30 op gaan nemen tegen de winnaar van de halve finale (VC Limax vs. VC S.E.C.) van de zondag poule.

gh @ VoV, verslag van en foto via Mayke den Ouden, VC WIK dames1.