Rivo laat drie matchpoints in thriller tiebreak vs. koploper onbenut

VoV, 12-02-2024. 5:28 uur. Na twee mindere wedstrijden van Rivo mochten ze om 20.00 uur aantreden in het hoge noorden tegen de koploper Veracles. Vooraf werd er voor elk punt getekend, maar belangrijker was dat de ploeg van Frank van den Noort weer goede vorm vertoonde. Waar er de laatste weken (ondanks de mindere wedstrijden) goed getraind werd, ontbrak het niet aan zelfvertrouwen.

De eerste set ging gelijk op en Rivo kon, mede dankzij goed en slim spel (onder andere van Famke Zomer), prima meekomen met Veracles. De foutenlast van de thuisploeg was iets hoger, maar met puntenbeest diagonaal Anlène van der Meer, wist de thuisploeg dit te compenseren. Rivo leek kans te houden op setwinst, maar in de big points werden er toch wat passfoutjes gemaakt.

Veracles leek toch het nodige verschil te hebben gemaakt, maar Rivo dwong met sterke service toch de setwinst af. 24-26 stond op het scorebord en het was toch even erg stil in de Groene Hel. Althans, ware het niet dat het aantal van tien  Rivo supporters zich goed liet horen.

De tweede set begon Rivo zwak met onnodige fouten. Serverend ging de ploeg van twee fouten in de eerste set naar zes fouten in de tweede set. Door daarnaast ook passend wat te veel fouten te maken, haalde de thuisploeg in razend tempo de set binnen met 25-16. De Groene Hel stond weer aan, maar helaas was van de spanning in de eerste set niks meer over. Enige irritatie over de technische beoordeling van de scheidsrechter voerde de boventoon.

De spanning was daarna volledig terug. De derde set ging naar Rivo met 21-25 en de vierde set naar Veracles met 25-20. Waar Rivo veel grip had op de aanval van Groningen over buiten en midden, kon Anlène toch haar punten blijven scoren. Aan de kant van Rijssen pakten vooral de wissels goed uit en bleef Rivo in strijd om de wedstrijd te kunnen winnen.

De vijfde set was tot nu toe de spannendste set van het seizoen voor de Rijssense ploeg. Meteen aan het begin werd al een voorsprong van drie punten gepakt, maar onnodige fouten resulteerden in een ommekeer van een 2-5 voorsprong naar een stand van 8-6 bij de kantwissel. Aan de kant van het publiek kreeg Rivo veel energie en drive en wist aan die kant de 1e en 3e set al te winnen.

Met vertrouwen en durf bleef Rivo vechten voor elk punt en dwong hiermee punten die al verloren leken toch af. Rivo kreeg drie matchpoints, maar helaas werden die niet gepakt. Veracles lukte dit na vier matchpoints wel en pakte alsnog de winst.

Natuurlijk heerste er een teleurgesteld gevoel, maar dat sloeg bij speelster en staf al snel om naar trots. Rivo heeft na twee mindere wedstrijden zich uitstekend getoond en zal hier enorm veel extra vertrouwen uit halen.

Dit kunnen ze goed gebruiken in de spannende strijd om in de top 5 te eindigen. Pas over iets minder dan een maand, op 2 maart, speelt Rivo thuis tegen Sudosa-Desto D2.

gh @ VoV, verslag van Sander de Koning, foto Jan van den Noort.